- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
При кого остават старите нотариални актове след прехвърляне?
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
При кого остават старите нотариални актове след прехвърляне?
Здравейте! Интересува ме при прехвърляне собствеността на един апартамент от продавач на купувач срещу заплащане, но със запазване пожизнено право на ползване на продавача, задължен ли е продавачът да предостави стария нотариален акт на купувача и къде това е записано? Адвокатът на купувача твърди, че това не е записано никъде, но е обичайна практика. Моля за съвет. Благодаря.
- vpdurev
- Нов потребител
Re: При кого остават старите нотариални актове след прехвърл
vpdurev написа:Здравейте! Интересува ме при прехвърляне собствеността на един апартамент от продавач на купувач срещу заплащане, но със запазване пожизнено право на ползване на продавача, задължен ли е продавачът да предостави стария нотариален акт на купувача и къде това е записано? Адвокатът на купувача твърди, че това не е записано никъде, но е обичайна практика. Моля за съвет. Благодаря.
Няма никакво значение ... аз не бих си дал НА ако съм си запазил право на ползване поради една единствена причина - за да не ходя да си вадя копие ... да се редя на опашки ... да не давам 2 лв, че не се знае дали някога няма да ми потрябва оригиналът за нещо ...
Т.е. единственото, което може да се "загуби" ако си даде оригинала на купувача е: няколко часа опашки и 2-3 лв (и то ако някъде нещо се наложи, а не вярвам )... сам да си преценя ...
От друга страна точно тея 2 часа и 2 лв ще се спестят на купувача, ако му дадем НА (иначе той трябва да си ги губи - а на него е доста по-вероятно да му потрябва тоя НА - стария)
- inspectora
- Активен потребител
Кви опашки, кви 5 лева !
Екземпляра ще остане при нотариуса, а вие двамата ще си му платите на него и той ще ви завери по едно копие.
Екземпляра ще остане при нотариуса, а вие двамата ще си му платите на него и той ще ви завери по едно копие.
- d_d
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|