Здравейте.
Таванската ми стая в сграда етажна собственост, се намира точно над една от стаите на апартамента. Искам да пробия тавана, да сложа вътрешни стълби и да стане като мезонет. Трябва ли ми експертно инженерно становище по ЗУТ, при положение, че няма да пробивам носещи колони и т.н.?
Евентуално ако реша впоследствие да свържа таванската с канализацията и водопровода ми се струва, че ще трябва такова заключение.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Реконструкции на недв. имот в етажна собственост.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Реконструкции на недв. имот в етажна собственост.
Направи си ремонта както си го замислил и не се съобразявай със ЗУТ,ако гледаш закона т.с. ЗУТ един пирон не можеш да забиеш без разрешението на комшията тези глупави закони са измислени ,за да може адвокатите да имат работа,особенно ЗУТ толкова е безсмислен,едно време К.Фичето е строял точно така по ЗУТchadel написа:Здравейте.
Таванската ми стая в сграда етажна собственост, се намира точно над една от стаите на апартамента. Искам да пробия тавана, да сложа вътрешни стълби и да стане като мезонет. Трябва ли ми експертно инженерно становище по ЗУТ, при положение, че няма да пробивам носещи колони и т.н.?
Евентуално ако реша впоследствие да свържа таванската с канализацията и водопровода ми се струва, че ще трябва такова заключение.
- dara72
- Младши потребител
chadel написа:Здравейте.
- dara72
- Младши потребител
ееее не така закона е толкова безсмислен ,че ако решиш и климатик не можеш да си поставиш пак без разрешение но хотара не го знаят и всеки си слага без да питаdara72 написа:chadel написа:Здравейте.
- dara72
- Младши потребител
дара, чак толкоз гьотюре не бива
Разрових в ЗУТ, но нещо не можах да открия конкретна норма, изискваща разрешение, а по-скоро нуждата от същото се изведе по тълкувателен път.
чл. 151, ал. 1, т. 3, б."б" - Не се изисква разрешение за строеж за вътрешни преустройства при които не се извършват дейности като премахване, преместване на съществуващи зидове и направа на отвори в тях, които засягат конструкцията на сградата.
per argumentum a contrario за горепосочените дейности се изисква разрешение за строеж.
Разрових в ЗУТ, но нещо не можах да открия конкретна норма, изискваща разрешение, а по-скоро нуждата от същото се изведе по тълкувателен път.
чл. 151, ал. 1, т. 3, б."б" - Не се изисква разрешение за строеж за вътрешни преустройства при които не се извършват дейности като премахване, преместване на съществуващи зидове и направа на отвори в тях, които засягат конструкцията на сградата.
per argumentum a contrario за горепосочените дейности се изисква разрешение за строеж.
- chadel
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|