- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на имот - сложна ситуация
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Прехвърляне на имот - сложна ситуация
Така, задравейте! Значи има един апартамент, в който съм живял 20 години с родителите си и брат ми. Майка ми и брат ми починаха преди 3 години. Брат ми има един син на 18 години, но (брат ми) беше разведен. Сега баща ми иска да остави апартамента на мен. По какъв начин ще е най-лесно и най-изгодно да го направим (дарение, покупко-продажба, завещание...)? Синът на брат ми има ли дял от него и какъв? Надявам се някой да ми подскаже как да се справя със ситуацията Благодаря ви предварително!
- alfaM
- Нов потребител
Апартаментът е семеен. Придобит е по време, когато всички си бяхме заедно. Майка ми и баща ми го купиха и се водеше на двамата. Майка ми почина първа. След развода брат ми беше чист, нямаше нищо неуредено. Дори имаше личен апартамент, дарен му от родителите ни (първият ни апартамент), който пък, от своя страна, той дари на сина си. Но по-скоро ме интересува по кой начин ще е по-лесно и изгодно да ми го даде баща ми. А пък с племенника ще се разберем - няма как. Ще му наплащам, може би.
Само да уточня, ако е необходимо. Развода на брат ми беше отдавна, а той дари апартамента си преди него.
Само да уточня, ако е необходимо. Развода на брат ми беше отдавна, а той дари апартамента си преди него.
- alfaM
- Нов потребител
Благодаря ви за вниманието! Искам да попитам само още нещо. Интересува ме и финансовата стрна на нещата. По кой начин е "най-тънко"? Ние нямаме никакви спорове нито с баща ми, нито с племенника и от тази гледна точка не се притеснявам много. По-скоро как прехвърлянето ще ни излезе най-евтино, и каква е съответната процедура, която тртябва да се следва.
- alfaM
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|