начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Продажба на недв. имот

Казуси за недвижими имоти

Продажба на недв. имот

Мнениеот Liamar » 03 Апр 2008, 15:14

Колеги ДСИ,ЧСИ, имам въпрос при публичната продан на недвижим имот първоначалната цена 50 % ли е от оценката на вещото лице или това се прилага само при продажба на дв. вещи, както правят някои колеги /макар да мисля, че не правилно/, тъй като изрично чл. 485 препраща към чл. 468 от ГПК. Каква е тази новост не рабрирам така излиза, че при втора продан ще продаваме на 30 % от цената, която е определа, което е пълен абсурд! Вие как мислите?
Liamar
Младши потребител

Re: Продажба на недв. имот

Мнениеот REVOLUTION » 03 Апр 2008, 15:21

Liamar написа:Колеги ДСИ,ЧСИ, имам въпрос при публичната продан на недвижим имот първоначалната цена 50 % ли е от оценката на вещото лице или това се прилага само при продажба на дв. вещи, както правят някои колеги /макар да мисля, че не правилно/, тъй като изрично чл. 485 препраща към чл. 468 от ГПК. Каква е тази новост не рабрирам така излиза, че при втора продан ще продаваме на 30 % от цената, която е определа, което е пълен абсурд! Вие как мислите?

Не съм ДСИ и ЧСИ , но не виждам друго тълкуване при изричнят текст на ГПК.ПП се обявява на цена 50% от оценката.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот geosg » 16 Апр 2008, 09:39

Здравейте!
Моля, кажете ми коя инстанция следи действията на СИ и ЧСИ?
Конкретно: ако в обявлението за търг на НИ не са цитирани коректно членовете от новия ГПК, а се позовава на стария ГПК и когато цената на проданта е обявена 100% от оценката, а не 50%, както е по влезлия от 01.03.2008 ГПК.
Благодаря Ви предварително!
geosg
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 16 Апр 2008, 09:55

geosg написа:Моля, кажете ми коя инстанция следи действията на СИ и ЧСИ?

Действията на ДСИ и ЧСИ ги следят заинтересованите лица ... ако някой нещо не му харесва - жалби до съда ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Имотни казуси