начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Неподеляемост

Казуси за недвижими имоти

Неподеляемост

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 11:21

Какви са предпоставките на неподеляемост при двуетажна къща ,до момента с решение на дело с два отделни жилищни дяла като:
1.Къщата е гредоред.
2.И в двата етажа стаите,стълбите са дюшаме.
3.Къщата е строена края на 19 век.
4.В общите идеални части има погинали жил. постройки построени в 20 век,с излята бетонна основа и тухли.
5.Първи етаж,който е с дюшаме и неколкократно наводнявано от спукани тръби намиращи се пред къщата на улицата е изменен в частта си от прозорци на врати до под и по-широки от размера на предишното/прозорци/и се ползва с търговска цел.А не като жилище без прозорци с три врати.
6.На пръв поглед всеки ще забележи ,че сградата е пред срутване.
Моля за дискусия и помощ.
Целта не е публична продан ,но е възможно делителите да бъдат заблудени при тези обстоятелства.
Предпоставки ли са това да бъде обособен този обект като единствена жилищна сграда или е нещо друго?
Изображение
Успехът е подготовката преди да видиш възможността!
izymena
Потребител

Re: Неподеляемост

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 11:30

izymena написа:1.Къщата е гредоред.
2.И в двата етажа стаите,стълбите са дюшаме.
3.Къщата е строена края на 19 век.
4.В общите идеални части има погинали жил. постройки построени в 20 век,с излята бетонна основа и тухли.
5.Първи етаж,който е с дюшаме и неколкократно наводнявано от спукани тръби намиращи се пред къщата на улицата е изменен в частта си от прозорци на врати до под и по-широки от размера на предишното/прозорци/и се ползва с търговска цел.А не като жилище без прозорци с три врати.
6.На пръв поглед всеки ще забележи ,че сградата е пред срутване.

Нямам думи ... колко много факти "с правно значение" относно поделяемостта/неподеляемостта в реални части :D :D :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот blossom » 24 Мар 2008, 11:33

Не е лошо да се консултирате с някого и да се изразите "по-прецизно", че да ви разберем проблема. Макар да мисля, че сте безнадежден случай
blossom
Потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 11:59

blossom написа:Не е лошо да се консултирате с някого и да се изразите "по-прецизно", че да ви разберем проблема. Макар да мисля, че сте безнадежден случай

Не са разрешени строежите преди повече от 30 години,като е било под въпрос улицата да се разшири от страната на къщата,защото от другата страна е френско английска територия и общинска много важна част за града.От другата страна е невъзможно да се разширява.
Към общия имот има постройка с акт за неразрешен строеж и указание да се срути постройката и глоба. :roll:
Последните оценки от 3 вещи лица са направени на база обстоятелства от вещно оглеждане на обекта от 94 година и останали постройки вече.Последните експертизи са в период 2000-2005г,като никъде не е упоменато изхабяването на сградата.
Може ли да се изиска такова от общината или съда,за евентуално погиване на единствената постройка със съществуващо жилище?
Констатирано е ,че след влизане в сила на възлагателното решение/и преди отмяната му/,делителите са направили ремонт на имота.
Бяха паднали тухли от първи етаж и имаше скелета за измазване на къщата,подпори с железа някакви... :roll:И стълбите са също поправяни защото са се клатели. :?
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 13:09

izymena написа:....защото от другата страна е френско английска територия ....

Ама последно френска ли е или английска, много е важно, за да се определи приложимата международна конвенция :?:

Не, честно - не спирай да пишеш в тоя форум - ще падна от стола (малко да се развеселявам измежду работата)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот herostat » 24 Мар 2008, 13:21

Ей оставете жената нека да пише...после по коледа ще четем тези редове и ще... ни е много :D :D :D

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=38178
herostat
Потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 13:42

inspectora написа:защото от другата страна е последно френска ли е или английска, много е важно, за да се определи приложимата международна конвенция :?:

Инспекторе,ма вие ме хвърляте в гробищата по тоя въпрос,аз не разбирам от международни конвенции :roll: Имота си попада на наша българска територия и се ръководи от българските закони,затова задавам и въпроса :wink:
Лично :?: не е мой
А също и подвеждащия 38чл.от ЗС,при който гредореда е обща част от вертикалната сграда,което като предпоставака остава съсобственост и не би трябвало да се обособява като отделен дял,или бъркам :roll:
Последна промяна izymena на 24 Мар 2008, 14:22, променена общо 1 път
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 13:57

izymena написа:... Имота си попада на наша българска територия и се ръководи от българските закони,затова задавам и въпроса :wink:

Е да де, ама съседните територии е важно какви са :?:
Все пак ако са английски на човека ще му требват визи, за да преминава от там ;) Иначе ако са френски няма проблеми - ние сме си "гъсти" с французите и без това ;)

:lol: :lol: :lol:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 14:08

inspectora написа:
izymena написа:... Имота си попада на наша българска територия и се ръководи от българските закони,затова задавам и въпроса :wink:

Все пак ако са английски на човека ще му требват визи, за да преминава от там ;) Иначе ако са френски няма проблеми - ние сме си "гъсти" с французите и без това ;)

:lol: :lol: :lol:

Написала съм го в предния ми отговор,не разбирам от международните :? :lol: :lol: Там няма да се разширява улицата :!: Невъзможно е,това ли трябва да се изтъкне най-накрая та да ме разбереш :wink: :lol: :lol:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 14:18

izymena написа:Написала съм го в предния ми отговор,не разбирам от международните :? :lol: :lol: Там няма да се разширява улицата :!: Невъзможно е,това ли трябва да се изтъкне най-накрая та да ме разбереш :wink: :lol: :lol:

Както винаги съм казвал - УжасТ :!:

Изумена, може ли един - два лични въпроса да Ви задам?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 14:28

inspectora написа:
izymena написа:

Изумена, може ли един - два лични въпроса да Ви задам?

Може само три-четири :lol: :lol: :lol:
Ако са свързани с нещо което мога да помогна,не ходя на сточна хара с циганите да се дрогирам :roll: :lol:
Компетентна по някои въпроси за роднинство,семейство,подялба :!:
Спокойно може да ме питате,искате да разберете нещо,съвсем спокойно :)
Последна промяна izymena на 24 Мар 2008, 15:14, променена общо 1 път
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 14:32

izymena написа:не ходя на сточна хара с циганите да се дрогирам

Това отговаря на първия въпрос :lol: :lol: :lol:

Сега малко по-сериозно:
На колко години сте?
С какво се занимавате?
Блондинка ли сте?
Колко тежите?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 14:41

inspectora написа:
izymena написа:
Сега малко по-сериозно:
На колко години сте?
С какво се занимавате?
Блондинка ли сте?
Колко тежите?

Ей 5 въпроса :lol: :lol: :lol:
Ами ако излъжа ,69 набор,без зъби,крадях цветя от гробища за да не работя :roll: как ли щяхте да ме възприемете :lol: :lol:
След като дискутирам и се оправям с нета и с почти всичко свързано с това,мислите ли,че съм непочтенна и руса :lol: :lol:
Жена с имотен въпрос,инспекторе и не ,че не съм мислила по всички теории на зададените въпроси и отговори :)
Последна промяна izymena на 24 Мар 2008, 15:17, променена общо 1 път
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 14:49

izymena написа:След като дискутирам и се оправям с нета и с почти всичко свързано с това,мислите ли,че съм непочтенна и руса :lol: :lol:

За "непочтена" изобщо не съм и помислял ...
Но за руса ... :lol: ... щом питам ... :lol: (макар, че сега май ще обидя блондинките - те не са чак толкова зле май ...)

С нета не знам как се оправяте, но имате сериозен проблем с изразяването - няма Ваш пост, в който да се разбира за какво се говори ...
Горните ми въпроси ги задавам не заради дрго, ами от отговорите да получа някакво обяснение за неграмотния Ви език!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 15:02

inspectora написа:
izymena написа:Горните ми въпроси ги задавам не заради дрго, ами от отговорите да получа някакво обяснение за неграмотния Ви език!

Тук няма как да Ви помогна,да не объркваме гражданите с клюки,които няма как да докажете,разбираемо е че всеки може да натисне различната или изтъркана буква,но смятам че темата ми започва да бъде обект към затваряне,поради изменение на теми в други недоброжелателни свързани с авторитета ми.
Недостойно е,а и вашето дрго :lol: :lol: :lol:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 15:23

izymena написа:...разбираемо е че всеки може да натисне различната или изтъркана буква...

Изобщо не говоря за това!
Имам предвид начина Ви на изказ ... абсолютно несвързани изречения, от които е трудно да се извлече какъвто и да е смисъл ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 16:16

inspectora написа:
izymena написа:...разбираемо е че всеки може да натисне различната или изтъркана буква...

Изобщо не говоря за това!
Имам предвид начина Ви на изказ ... абсолютно несвързани изречения, от които е трудно да се извлече какъвто и да е смисъл ...

Искате ли да ви предоставя смисъл!
Какво бихте казали за грамотни смисъли от хора които са в качеството си на правораздаватели например,та сте тръгнали с мен да се заяждате!!!!

Прочела съм лично решение по делото за подялба на този имот /за който се отнася темата ми/.Направо ме избеснявате!!!!
При тройна експертиза от вещи лица се получават четири варианта на поделяемост /А,Б,В,Г/.Съдът приема А.Но всичко написано не отговаря в края на реши:във вариант А е написано едно,а в решението е объркана идеалната част от дворното място с друг %няма и такъв вариант,цената и квадратурите не са сменени,но самия дял е по-скъп /почти двойно/ :!:
С тази грешка продължава и върховния съд да решава!
Дали е умишлена,като се има предвид,че е възможно и по 288чл.и по реда на чл.291 или чл.292 ГПК и един от коляно с 288чл е можел да бъде в този същия дял?!Или пък още от втора инстанция съдът е оставил съвсем необосновано искането на същото лице за спиране на делото на основание чл.182,б "г",че се води бракоразводно дело,решението на което би могло да го постави в крайно неблагоприятно положение спрямо другите съдители...
Това ако не е корумпиран адвокат,разбира се и други участващи,спрямо втора допусната важна грешка,особено заблуждаваща и подвеждаща,имай представа защо не можеш и ти да ме разбереш и защо се е стигнало до темата ми въобще.
От грешки,които са били неразбрани или от корупция,или от необразованост??????
Тръгнал мен да подяжда :idea:
Не разбираш ли ,че с такива грешки до самоубийство може да се докара,не разбираш ли че тези грешки са вече черно на бяло и се повтарят,не разбираш ли ,че аз немога да направя нищо по въпроса,за това търся друг начин,който да представя ,приеми заблудена овца отрекла се и на нищо невярваща вече :( Не ме ли разбра сега
Бе то полицаите сте еднакви навсякъде,не искам да ви обиждам,ама сте си едни и същи,което също е пречка да общувам с теб :roll: :evil:
Е какво не разбра?
За неразбралите във вариант поставен като предмет в решението идеалните части от двора са 66 на 34,а в решението по вариант А СА:46 на 54.Цените са по-големите във вариантите към "66" и "46",нищо друго не е изменено.В последствие обаче,тези които щяха да получат изравнение,щяха да са и с повече от половината имот ,което нямаше да е редно.
В проект е да наддават за два отделни обекта по 349чл./нов ГПК/,където ако аз не бях забелязала грешката и се усъмних,щеше всичко да бъде оформено като заблуждение.Явно по този начин се води цялото дело,с възможности чрез объркване и жалби за протакане,за унищожение на единия наследник и съвсем явно показваща ситуация на облаги чрез наеми и уж облагодетелстване.
Та ти се тръгнал да ми оронваш ума,и авторитета,с който хванах вариант на корупция.Нямам твоето образование,но имам чувство за правда и наказуемост :!: С което,поне мога и свястно да напиша някакви числа,дори и да съм обикновена секретарка /но в съда :!: /,значи съм и грамотна и честна и разбираема.ТОЧКА по обиждането ви.
Ако имате нещо да допълните по темата,давайте...
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Мар 2008, 16:56

Ей, "ОРОНИХТЕ" му ума на секретарчето /"ама в съда"/.Засрамете се!!! Големи сте гамени. :D
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот blossom » 24 Мар 2008, 17:04

"Направо ме избеснявате", "корумпиран адвокат"/а а з си мислех, че е свободна професия/, "хванах вариант на корупция". Без думи!
Към изумена - намерете си свестен адвокат с "железни нерви" и постете психиатър или курс по йога - което ви е по-изгодно
blossom
Потребител

Re: Неподеляемост

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 17:16

И как така все във вреда става необосновяването и грешките за лицето което е лишено от майчина къща,от дом в който е израснал,"там се е родил" и живял до момента в който построените от него гараж,офис и вече съществуващ магазин/на жилището което е обитавал по онова време/?
По първото с което се дава изпълнителен лист на другите делители и не е взето под внимание и законосъобразно,че съществува обоснована претенция за спиране на делото,до изясняване на случая се е произнесла Анна Каракашева/съдийка,която и по медиите разпространиха че е хваната в корупция,но не и уволнена/.В момента е на по-низша длъжност,пак като съдия.
От това дело,се започва изпълнението и е било възможно да се подписват всякакви договори за отдаване под наем на същото претенциозно жилище,като е дадено за живеене по чл.288 ГПК.
Спира се изпълнението и се отменя решението 99 година,но никой от собствениците ,които са ощетени неможе да заведе дело за въвод до момента защото няма влезло в сила решение,по което да заведат иска си.
Сега разбираема ли съм,непорочно ли е,наказателно ли е?Какво е това дело,дадено за разглеждане и писане от компетентни образовани хора?
За дознание ли е?/тук съм неразбираема,защото никога не съм предприемала и среща с дознатели/.Извинявам се ,че може ми греша в дознание ли е,може би е сезирам за проверка-от втора значима грешка и вреда,и съучастници или да не си въобразявам,че съм пък чак толкова умна :wink:
Втората грешка е дошла от лице,което работи в съда и пише самото решение.Там в съда си знаят кой го е написал.Това съмнение идва от:
съдията е бил много прецизен,вещ и съобразителен,направило е впечатление на делителите,щял е да изгони от залата адвокатеца за неуважение към съда.
Това са аргументите съвсем истински доказателства за съмнение в корупция,затова може ли някой да отговори,или ще обижда 8) :(
Изображение
izymena
Потребител

Следваща

Назад към Имотни казуси