Здравейте,
предстои ми да строя сглобяема къща, може ли някой да ми каже след като за основата на къщата няма да се копае повече от 60 см, дали трябва да се направи геоложко проучване на терена?
Ако е необходимо да се прави, къде мога да намеря информация относно изискванията за издаване на разрешително за строеж на сглобяеми къщи, във връзка представянето на докладите от геоложките проучвания?
За всички мнения и отговори,
Благодаря предварително
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Необходимост от геоложко проучване?
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Необходимост от геоложко проучване?
mizzo_tsenev написа:Здравейте,
предстои ми да строя сглобяема къща, може ли някой да ми каже след като за основата на къщата няма да се копае повече от 60 см, дали трябва да се направи геоложко проучване на терена?
Ако е необходимо да се прави, къде мога да намеря информация относно изискванията за издаване на разрешително за строеж на сглобяеми къщи, във връзка представянето на докладите от геоложките проучвания?
За всички мнения и отговори,
Благодаря предварително
Много интересна тема
Питай тея където купуват ниви на безценица поради геоложкото им проучване,което не позволява да се строи,и се ползват за изливане на малко големи площадки за платени паркинги или пък питай тия големите магазини след София,точно тея в полето,които не ползват мазета,а строят халета от плоскости и винкели,явно при строеж на къща от дървените ще може и да не се налага освен ако не ти е по проект от общината и същевременно ползване на препоръките им за такива постройки,които не се нуждаят от специални проучвания,ти сам си виждаш дали е свлачище или дере,ти си рискуваш парите за леките материали за навес..
Би трябвало да е логично,ама как се пропука бл.208 от Надежда в София,свличането му от едната страна как е било допуснато след геоложките проучвания просто никой неможе да ти даде компетентен отговор.
Хубавото е ,че ако забележеш потъване,сглобките ги местиш с няколко метра в страни На другото място си правиш басейн
- izymena
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|