начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

При граждански иск-може ли да се отвърне с насрещно искане?

Казуси за недвижими имоти

При граждански иск-може ли да се отвърне с насрещно искане?

Мнениеот petarv » 09 Мар 2008, 17:59

Здравейте!
За пръв път ми се случва някой да ме съди за нещо и става въпрос за следното. ползвах помещение под наем, наемодатела не си спазваше договора и това бе основната причина да напусна помощението, като наема от започнатия месец не сам го платил поради тази причина. Бившия ми наемодател сега ме съди за тази сума- под 100 лв. На делото мога ли да изтъкна като причина неговото неспазване на договора, или той ще ме осъди и аз трябва да водя отделно дело? Аз по принцип не желая да водя дело за това и считам това неплащане от моя страна като компенсация за неговото действие по договора. От друга страна как той ще докаже до кога съм държал помещението...
petarv
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Мар 2008, 18:06

По принцип може.Но без подробно запознаване с фактическата обстановка не може да се даде отговор.Съветвам ви след като е заведено дело срещу вас да ангажирате адвокат , който да ви консултира и да ви представлява в съда.С новия ГПК няма да имате възможност да поправяте евентуални пропуски и грешки от ваша страна.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот petarv » 09 Мар 2008, 20:35

да ще си наема със сигурност, но просто исках да чуя повече мнения
petarv
Младши потребител

Назад към Имотни казуси