- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ново строителство-прехвърляне на земя
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
ново строителство-прехвърляне на земя
Включих се в строеж.След А14 направихме нотариална сделка и ми прехвърлиха апартамент в груб строеж и правото на строеж.Но не ми прехвърлиха земя и това ме притеснява.Основателни ли са притесненията ми и следва ли да искам от фирмата-строител да ми прехвърли и процент от земята?
- ivetaa
- Нов потребител
За какво Ви е тази зема? Само да и плащате данъци... Нали имате право на строеж това е най-важно, а много хора си казват - "щом имам земя, всичко е наред!"
- p_dimitrova
- Младши потребител
Чл. 63.(1) ЗС Собственикът може да отстъпи на друго лице правото да построи сграда върху неговата земя, като стане собственик на постройката.
Вие сте собственик на пострйката и можете да се РАЗПОРЕЖДАТЕ с нея
Чл. 64.(1) Собственикът на постройката може да се ползува от земята само доколкото това е необходимо за използуването на постройката според нейното предназначение, освен ако в акта, с който му е отстъпено правото, е постановено друго.
а по силата на тази разпоредба можете и да ПОЛЗВАТЕ земята.
по-добре от това, здраве...
Вие сте собственик на пострйката и можете да се РАЗПОРЕЖДАТЕ с нея
Чл. 64.(1) Собственикът на постройката може да се ползува от земята само доколкото това е необходимо за използуването на постройката според нейното предназначение, освен ако в акта, с който му е отстъпено правото, е постановено друго.
а по силата на тази разпоредба можете и да ПОЛЗВАТЕ земята.
по-добре от това, здраве...
-
law_master - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|