- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с нетърпим шум от развален кран на съседи
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с нетърпим шум от развален кран на съседи
Имам проблем с шум от съседи. Поради недомислица на проектанти моят хол граничи с тоалетната на съседите, а те нямат тоалетно казанче а пускат водата в тоалетната чрез кран с ръчка който издава невъобразим шум естествено по всяко време на денонощието. Още повече , че те са по цял ден в къщи. Ние им сменихме крана с нов , но резултатът е същия. Просто трябва да се сложи тоалетно казанче.Помолих ги най-учтиво да сменят този кран с казанче. Те много уклончиво ми отговориха че ще помислят, че казанчено нямало да помогне( което не е така разбира се) и т.н. и до момента нищо не са предприели. Въпросът ми е мога ли по някакъв начин да ги заставя да си сменят крана с казанче и по-какъв начин, защото шумът наистина е нетърпим и стряскащ дори в по-тихите часове на денонощието.
- ihrist
- Нов потребител
Re: Проблем с нетърпим шум от развален кран на съседи
ihrist написа:Имам проблем с шум от съседи. Поради недомислица на проектанти моят хол граничи с тоалетната на съседите, а те нямат тоалетно казанче а пускат водата в тоалетната чрез кран с ръчка който издава невъобразим шум естествено по всяко време на денонощието. Още повече , че те са по цял ден в къщи. Ние им сменихме крана с нов , но резултатът е същия. Просто трябва да се сложи тоалетно казанче.Помолих ги най-учтиво да сменят този кран с казанче. Те много уклончиво ми отговориха че ще помислят, че казанчено нямало да помогне( което не е така разбира се) и т.н. и до момента нищо не са предприели. Въпросът ми е мога ли по някакъв начин да ги заставя да си сменят крана с казанче и по-какъв начин, защото шумът наистина е нетърпим и стряскащ дори в по-тихите часове на денонощието.
Опитай с добро, предложи за твоя сметка да им смениш казанчето.
Ако не желаят - подай жалба в РИОКОЗ, нормата през ноща е 30 децибела което е като тих шепот.
- naughty
- Потребител
Благодаря за отговора. И аз мисля да им предложа да сменя казанчето, но ако не се съгласят ? Това с РИОКОЗ ми се вижда много тромава процедура и не се знае как ще измери шума, какво ще покаже и по кое време.Въобще искам да проуча всички варианти които мога да приложа. Защото независимо какво се отчита при замерването на шума този е дразнещ и стряскащ понеже е и неочакван и около 20 пъти в денонощието. Така, че който може да ми даде съвет моля да ми пише.
- ihrist
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|