начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Отказ от наследство и произтичащите от това последствия

Казуси за недвижими имоти

Отказ от наследство и произтичащите от това последствия

Мнениеот toni.maznev » 26 Фев 2008, 11:29

Здравейте,баща ми почина наскоро и сега се явявам наследник на 1/4 от жилището в което живея.Обаче имам картотека като крайно нуждаещ се в общината.Ако подам декларация за отказ от наследство,това няма ли да повлияе на моята картотека?Дали няма да ме извадят от списъка заради това че съм отказал наследство?А какво би станало ако не подам такава декларация.Простете моето невежество.Благодаря предварително!
Последна промяна toni.maznev на 26 Фев 2008, 15:42, променена общо 5 пъти
toni.maznev
Нов потребител

Re: Отказ от наследство и произтичащите от това последствия

Мнениеот izymena » 26 Фев 2008, 12:40

toni.maznev написа:Здравейте,баща ми почина наскоро и сега се явявам наследник на 1/4 от жилището в което живея.Обаче имам картотека като крайно нуждаещ се в общината.Ако подам декларация за отказ от наследство,това няма ли да повлияе на моята картотека?Благодаря предварително!

Крайно нуждаещ е социално слаб,който не може да си позволи свободен наем или да си купи жилище.
Да предположим,че ви дадът такова жилище,в момента в който пожелаете да го закупите,ставате социално богат и веднага ви лишават в правото на хора които наистина се нуждаят от такъв подслон.
Вие пак можете да живеете там,но да отстъпите в полза на друг наследник,който да ви изплати например.Вече няма вариант да закупите държавно жилище от общината.Тези които са предложени ,са на търг евентуално. :roll:
Ипотека и 25% от вашата част идеално ви устройват за едно хубаво начало в живота ви.
izymena
Потребител

Назад към Имотни казуси