начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпроси свързани със земеделските земи

Казуси за недвижими имоти

Въпроси свързани със земеделските земи

Мнениеот slandi » 27 Яну 2008, 01:50

Здравейте! Имам няколко въпроса и се надявам да се намери някой който да ми отговори.
1. Какво ознчава категорията на земята? (изразена в цифри, срещала съм от 1 до 9)
2. Има ли в действителност такъв закон според който частна земеделска земя която не се ползва да се превръща автоматично в общинска през 2009г.??
3. Къде да намеря инфо за реалните цени в момента на декар, срещала съм от 100 лева до 1500 долара на декар!? А пък от миналата година дори по 10-15 лева на декар!
slandi
Нов потребител

Мнениеот stupy » 27 Яну 2008, 16:03

Земеделската земя в България е разпределена в 10 категории, според качеството и продуктивността на почвите и съответните агрометеорологични характеристики на района. Обикновено зависи от типа на почвата, местоположението, поливна или не и т.н.
По вторият Ви върос , аз лично не съм срещала такава разпоредба. Ако изобщо не е заявена за възстановяване в поземлените комисии и сега общински служби "Земеделие и гори" до 12.05.2007 г. земята става общинска собственост и ако собствениците искат да възстановят земите си, ще трябва да ги закупят от общината.
А колкото до третият Ви въпрос отново цените зависят от това, къде се намира земеделската земя, също и от категорията , но важно място заема и търсенето
http://law.dir.bg/reference.php?f=ntpczz-8
но не мога да потвърдя дали изобщо се спазват въпросните цени
stupy
Младши потребител

Назад към Имотни казуси