- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помогнете!Съдят ни за нива!
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Помогнете!Съдят ни за нива!
Купихме място от една баба,сега след 5-6години се оказва,че тя имала наследници и те ни съдят за половината място.В удостоверението,което ни беше издадено от кметството на селото пише,че само тя е наследник.Сега след толкова години се оказва,че има внуци от починалия син.Помогнете ми със съвет,какво да правя,имат ли наистина дял?Благодаря предварително на отзовалите се.
- vixrushka
- Нов потребител
Само не мога да разбера кого се опитвате да убедите с това-“в удостоверението пишеше,че тя е единствен наследник”.Или на вас така ви се е искало.А може би да сте минали по старо удост.за наследници.А да не говорим за нотариуса,който ви е снабдал с нот.акт как е проверил страните по сделката.
Готина житейска ситуация за ревандикация..Да не се окаже,че след още 5-6г- нивичката ще има и вещна тежест::)))).
По принцип безплатни консултации се дават на материално затруднени лица.А вие щом си купувате нивичка,едва ли сте точно от тези.
Мале-само да не се окаже,че вие сте знаели за другите наследници.Ще си платите и като недобросъвестен владелец та дрънка.
Готина житейска ситуация за ревандикация..Да не се окаже,че след още 5-6г- нивичката ще има и вещна тежест::)))).
По принцип безплатни консултации се дават на материално затруднени лица.А вие щом си купувате нивичка,едва ли сте точно от тези.
Мале-само да не се окаже,че вие сте знаели за другите наследници.Ще си платите и като недобросъвестен владелец та дрънка.
- punisher
- Потребител
Не знам с какво съм заслужила злобното отношение,може би аз съм си виновна понеже не разясних ситуацията,а тя е следната:Нивата е била на баба ми на баща и ,но при връщането на земята е записан всичкия имот на брат и (не знам защо).Тази нива ние я работим от 10 години,тои ни я даде като компенсеция,че не претендираме за останалия имот(за съжаление без документ).Той имаше двма сина,те починаха преди него,след тях почина и той,остана само жена му.Тя реши,че ще ни даде да имаме спомен от прадядоси,незнам защо предпочете със покупко продажба,може би е мислела,че така няма да има друг претенций.Просто всичко е объркано,една част от нивата е неина,а другата част на баба ми на брат и ,но поземлената комисия ги е събрала на едно място и ги е записала на баба ми на брат и.От целия им имот ние нямаме нищо друго освен тази нива от 1800кв.м.Какво ще кажете сега. А за наследниците остава всичко друго,а то не е малко повярвай те.
- vixrushka
- Нов потребител
Няма злоба,а има борба за оцеляване в общество,в което всеки гледа да те “скруска”
Е това вече е нещо.А съобразно новите факти,аз поне не се наемам да говоря “какво да правите” без да видя документите.Че виж накрая се оказали и други неказани обстоятелства.
Един безплатен съвет ще ви дам-не задавайте въпроси,които дори и не можете да формулирате.Пример: “Помогнете!Съдят ни за нива!”.Какво да ви помогнем.Ние не сме лекари.По-правилно е : Как да се защитим при така развилата се за нас ситуация???
Защото в правото един не правилно зададен въпрос променя квалификацията на ситуацията.
Е това вече е нещо.А съобразно новите факти,аз поне не се наемам да говоря “какво да правите” без да видя документите.Че виж накрая се оказали и други неказани обстоятелства.
Един безплатен съвет ще ви дам-не задавайте въпроси,които дори и не можете да формулирате.Пример: “Помогнете!Съдят ни за нива!”.Какво да ви помогнем.Ние не сме лекари.По-правилно е : Как да се защитим при така развилата се за нас ситуация???
Защото в правото един не правилно зададен въпрос променя квалификацията на ситуацията.
- punisher
- Потребител
освен да се направите на луди и да претендирате за придобиване по давност, друго без да съм видял документите и вярвайки на думите ви не се сещам. А, и другото много важно - НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ! Форумът няма да ви спечели делото
- balachev
- Младши потребител
Въпросът е на колко имат право?Говорих с двама адвокати и двамата ми казаха различни неща.Имало нов закон от 12.2007г.,които им давал правото на половината-каза единия адвокат,а другия,че имат право на1/3.Кое е вярно като се има в предвит,че бабата ни е"продала" нивата,след като,първо е починал бащата на наследниците(най-големия син),после брат му и на края баща им.Единия адвокат каза,че според датите,когато са починали имат право на 1/3,а другия според новия закон на 1/2,кое е истина?
- vixrushka
- Нов потребител
дори и да има хора, които могат да ви помогнат, това няма как да стане, без да се видят документите...
- barri
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|