начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Колеги, едни кахъри с един наем...

Казуси за недвижими имоти

Колеги, едни кахъри с един наем...

Мнениеот arhikanzlera » 17 Дек 2007, 12:14

Здравейте, колеги,

Ще съм Ви благодарен сърдечно ако имате малко време да ми окажете съдействие да си извадя коня от калта!

Та накратко:

Имам договор за наем - вписан за макс срок. Договорът е перфектен и непробиваем - защитава идеално правата на наемателите (моите хора били без " 'дъвокат " там преди години). Интересува ме (при положение, че успея да разваля тихо и кротко договора - извънсъдебно) как именно да залича вписването!?! От колеги знам, че се изисква представяне на съдебно решение, от което да е видно, че наемните отношения са прекратени!?!
А ако наемателите откажат да освободят имота!?! 126 ГПК - не ми върши никаква работа... Ще се вадим 1 година от имота...

С две думи опитвам се максимално бързо да извадя наемателите и да залича вписването! Възможностите ми, колкото и да са разнообразни, няма да доведат до бърз резултат! Ако някой се досеща за нещо, моля споделете!

Благодаря, колеги!
arhikanzlera
Младши потребител

Мнениеот iskrec » 18 Дек 2007, 13:23

При "тихо" и "кротко" разваляне на договора за наем наемателите не биха се противопоставили на заличаването. Отделен е въпроса как да се прекрати. чл.87 ЗЗД, "сламен човек"-за покупка, спиране на тока.
Въпроса е разглеждан многократно. Съвети на "търсене".
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот arhikanzlera » 18 Дек 2007, 17:26

М'да...

По-скоро се надявах на някои по-нестандартни и бързи решения! Благодаря ти все пак, че сподели опит - мнението е високо ценено!

В останалите тми не открих нищо, което да ми помогне! :(

Пишете ако се досетите за нещо интересно!

Благодаря Ви!
arhikanzlera
Младши потребител

Назад към Имотни казуси