Родителите ми са разведени от 20г Имат недвижим имот/етаж от къща/който се води на двамата по нотариален акт.Имота е придобит чрез закупуване по време на брака.Дело за делба не е водено.
Баща ми има втори брак като втората му съпруга има дете /навършило пълнолетие/.Във къщата не живее никой от както е закупена от бащами и майка ми.Но текущите разходи /данаци,ток,вода/ги плаща баща ми.
Моля да ми отговорите на следните въпроси:
Може ли бащами да прехвърли собственоста на имота на втората си съпруга без съгласието на майка ми?
Майка ми има ли право на част от този имот след като е минало толко време от развода?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследство при втори бр.на един от родителите
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наследство при втори бр.на един от родителите
shimba написа:Родителите ми са разведени от 20г Имат недвижим имот/етаж от къща/който се води на двамата по нотариален акт.Имота е придобит чрез закупуване по време на брака.Дело за делба не е водено.
Баща ми има втори брак като втората му съпруга има дете /навършило пълнолетие/.Във къщата не живее никой от както е закупена от бащами и майка ми.Но текущите разходи /данаци,ток,вода/ги плаща баща ми.
Моля да ми отговорите на следните въпроси:
Може ли бащами да прехвърли собственоста на имота на втората си съпруга без съгласието на майка ми?
Майка ми има ли право на част от този имот след като е минало толко време от развода?
Майка ви има право на 1/2 идеална част от имота . Баща ви може да прехвърли своята 1/2 ид. при различни вариянти :
1. При продажба :Съсобственикът може да продаде своята част от недвижимия имот на трето лице само след като представи пред нотариуса писмени доказателства, че е предложил на другите съсобственици да купят тази част при същите условия и декларира писмено пред него, че никой от тях не е приел това предложение.Ако не спази това сделката мооже да се атакува .
2. Горното правило не важи обаче при договор за дарение ,издръжка и гледане .
- donna
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|