Моля отговрете ми възможно ли е да се издават различни скици на един и същи имот в различни години и какъв е редът да получа правилната скица
предварително благодаря
- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Различни скици
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Възможно е да се издават различни скици в различни години, ако ползвам изразните Ви средства.
Това може да се дължи на различни обстоятелства, но най-вече на изменение на действащия застроителен и регулационен план. Предполагам, че и вашият случай е такъв. Би трябвало обаче да получите уведомление, за да възразите при несъгласие.
Актуална и скицата, извадка от действащия към момента подробен устройствен план.
Това може да се дължи на различни обстоятелства, но най-вече на изменение на действащия застроителен и регулационен план. Предполагам, че и вашият случай е такъв. Би трябвало обаче да получите уведомление, за да възразите при несъгласие.
Актуална и скицата, извадка от действащия към момента подробен устройствен план.
- may_baych2002
- Потребител
Благодаря за отговора , къде се възразява, защото техническото лице в техническата служба на общината ме увери, че скиците се изработват по цифров модел от БАН и на практика е невъзможно да се правят промени по тях.
Отново блягодаря!
Отново блягодаря!
- sneschi
- Нов потребител
Смятам, че един адвокат би могъл да се информира дали е налице нов ПУП, дали е влязъл в сила по отношение на Вас, може да от тези, с изменениьята до три квартала, когато уведомяването става лично, а Вие, като заинтересовано лице да не сте уведомен и да има все още какво да се направи. Чл.128, ал.3 от ЗУТ: "Когато проектът за подробен устройствен план е за част от населено място или селищно образувание в обхват до три квартала включително, както и за поземлени имоти извън границите на населени места и селищни образувания, обявлението по ал. 2 не се обнародва в "Държавен вестник", а се съобщава на заинтересуваните лица.".
Съмнявам се обаче, че ще се справите сам. По- добре е специалист да погледне в общината какво е положението, налице ли е изменение в ПУП или става въпрос за грешка.
А скицата да не е кадастрална? Да няма изменение на кадастъра? И при тази ситуация важи същото- следва да се провери дали няма влязъл в сила нов кадастрален план.
Съмнявам се обаче, че ще се справите сам. По- добре е специалист да погледне в общината какво е положението, налице ли е изменение в ПУП или става въпрос за грешка.
А скицата да не е кадастрална? Да няма изменение на кадастъра? И при тази ситуация важи същото- следва да се провери дали няма влязъл в сила нов кадастрален план.
- Julyan
- Потребител
Re: Различни скици
sneschi написа:Моля отговрете ми възможно ли е да се издават различни скици на един и същи имот в различни години и какъв е редът да получа правилната скица
предварително благодаря
Ще разкажа нещо по твоя въпрос,и ако можеш си направи извод,може да е същото по темата..
Значи връщат имоти на собственик от да кажем 1923 година..Ама ги връщат на друго място ,защото имотите са я приватизирани,я застроени или иззети в полза на държавата..Значи по скици идва друг имот..
В същото време обаче на един от наследниците,който има завещание бащино от страна на същия собственик,връщат също някакви имоти,но всичко отива в една преписка на наследниците на баш собственика..По тази логика,дори и да има скици са на друго място,но за такива имоти не дават скици от поземлена,нито от съда..
Много сложно стана,връщат на кой къде му падне,а имотите са били на друго място.Разбира се след като съдът е разрешил да се върнат толкова декари,заменяеми с други.Това е редът.Допитай се до адвокат,докато не са ти сменили още един път имотите в някое каменно дере или свлачище:roll:
- izymena
- Потребител
izymena написа:Допитай се до адвокат,докато не са ти сменили още един път имотите в някое каменно дере или свлачище:roll:
Що пък Адвокат?
Брокер не става ли?
И човекът изобщо, ама хич! не говори за такава ситуация!
Изумена, много Ви моля ... Не пишете неща, които не са Ви ясни ... Така само ще заблудите хората ...
sneschi - адвокат за повече информация ... това можете да направите ... другото са ала бала приказки ... (дори не знаем какъв е случая ... освен споменатата промяна на ПУП е възможно да има и друга/и причина/и за разликите в скиците ...)
- inspectora
- Активен потребител
То става дума за къща с дворче на която исках да извадя нотариален акт обаче се оказа че скицата и е съвсем различна от предишните и така и нищо не направихл Сдве думи трябва да си наема адвокат и да му разясня проблема за да се оправи. Благодаря на всички за съветите
- sneschi
- Нов потребител
inspectora написа:Що пък Адвокат?
Брокер не става ли?
Изумена, много Ви моля ... Не пишете неща, които не са Ви ясни ... Така само ще заблудите хората ...
И за какво му е брокер,като не си знае границите,нито е тръгнал да го продава,нито да го дели..
Хората са затова да ме проверят чрез законите и щото нито ги защитавам,нито им водя делата,поне да има поспорване с завеяните адвокати,като са адвокати да не сме простолюдие или неграмотни
Ще дойде време да се усетят,колко е ненужен адвокат,ама от такъв просто няма начин да се родиш още един път и да изживееш години от ама наистина заблуждение в което те въвежда адвокат,като не ти представя ужасът който ще изпиташ,ако решиш да смениш квотата на живота си.Мисля че за последно се изказвам по въпроса за неуките адвокати или завеяните/не казвам че няма проспериращи,гонейки кариера и име с печеливши позиции/,но за някои такива стандарта и заплащането не отговарят в момента за страната в която живея. Престанете да се изтъквате,щом съм тук и споря или подсещам или дори само защото се включвам и давам повод за размисъл,то незначи ,че обърквам някого или нечий живот..
Жертви такива,ми нали за да стигнете до тези верни изводи,становища,резолюции и решения сте минали през ада на правосъдието...тръгнали само да ме обиждат.
Не ми пречиш,съмнението е за теб,дали си се изказал/а отлично или не ,в никакъв случай не ти дава право да ме обиждаш.
Съжалявам,но не всички адвокати могат да те защитят или посъветват,докато не се сблъскат точно с конкретната ситуация и изход от подобни теми.Приключвам,много време ми отне да ти обръщам внимание,хубав ден с усмивка
- izymena
- Потребител
Изумена, не ми е ясно с какво съм Ви обидил?
Ако все пак съм Ви засегнал с нещо - приемете извиненията ми!
Упрекът ми към Вас, мисля че съм изразил недвусмислено точно какъв е!
Нито пък си мисля, че адвокатите са богоизбрани и вс. останали са "простолюдие" и "неграмотни" (тези неща се забелязват от самосебе си ).
Но не мога да приема примерно било брокер, било лекар, било счетоводител, било какъвто и да е (неюрист естествено имам предвид), да дава юридически съвети със самочувствието, че "разбира" повече от хора, на които това им е работата и са прекарали доста дни и нощи в изучаване на материята ...
Уважавам всички професии и нека "всяка жаба да си знае гьола".
Както аз никога не бих си позволил да обяснявам на един брокер (или на какъвто и да е друг човек) как се продава/купува, така и не мога да приема един брокер да заявява, че "разбира" от право и още в следващото изречение да докаже, че това всъщност не е така . И не мога да го приема, защото неюристът няма да разбере, безхаберието на "сладкодумния" брокер и ще остане малко "прецакан" ...
Спирам, че почвам да се отплесвам ...
Хубав ден!
Ако все пак съм Ви засегнал с нещо - приемете извиненията ми!
Упрекът ми към Вас, мисля че съм изразил недвусмислено точно какъв е!
Нито пък си мисля, че адвокатите са богоизбрани и вс. останали са "простолюдие" и "неграмотни" (тези неща се забелязват от самосебе си ).
Но не мога да приема примерно било брокер, било лекар, било счетоводител, било какъвто и да е (неюрист естествено имам предвид), да дава юридически съвети със самочувствието, че "разбира" повече от хора, на които това им е работата и са прекарали доста дни и нощи в изучаване на материята ...
Както аз никога не бих си позволил да обяснявам на един брокер (или на какъвто и да е друг човек) как се продава/купува, така и не мога да приема един брокер да заявява, че "разбира" от право и още в следващото изречение да докаже, че това всъщност не е така . И не мога да го приема, защото неюристът няма да разбере, безхаберието на "сладкодумния" брокер и ще остане малко "прецакан" ...
Спирам, че почвам да се отплесвам ...
Хубав ден!
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Но не мога да приема примерно било брокер, било лекар, било счетоводител, било какъвто и да е (неюрист естествено имам предвид), да дава юридически съвети със самочувствието, че "разбира" повече от хора, на които това им е работата и са прекарали доста дни и нощи в изучаване на материята ...
Хубав ден!
Ще трябва да приемете и да разберете,че всичките горепосочени,дори и полицаи,сервитьори,стюардеси и т.н.,дори и камериерки,може би са препатили и след дълги дебати годишни по техни дела,биха били още по-полезни и на адвокати които още си нямат представа как би завършило едно дело и след решение на вкс.Че дори и по-натам,затова не е приятно дори и в този правен форум хората да се разграничават само в учили право.Информираността е даже привилегия за такива форуми.
Благодаря,и на Вас хубав ден
- izymena
- Потребител
Нямам думи просто ...
Не мога да се меря с "изумени" хора ...
Имах един познат, който казваше: "Сбъркано име има, сбъркан прякор - не!" Та в случая ще го перефразирам: "Сбъркано име има, сбъркан никнейм ..."
- inspectora
- Активен потребител
-
bebitor - Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|