Здравейте,
ако някой може да ми помогне със следния казус ще съм му много благодарна!
Става въпрос за делба на еднофамилна къща
След смъртта на дядо ми ,на който е преписана цялата къща,от баща му, предстои делба ,която още не е направена
Завещание няма!
Дядо ми има жива съпруга и две деца -син и дъщеря
Съпругата му се отказва от дял.
Предстои делба между леля ми и баща ми
Къщата се състои от мазе или приземен етаж,един етаж,първи и още един етаж-втори и таван.
Баща ми със семейството си живее на втория етаж,баба ми на приземния ,а в момента леля ми, която не живее в тази къща си се е нанесла и прави ремонт на втория етаж ,който си бил за нея,без да има още делба.
Повтарям ,че къщата се води еднофамилна и на този етаж, който леля ми ремонтира в момента няма санитарен възел(тя в момента го прави )няма вода и тоалетна)Няма делба
Какво следва оттук натам???Затова ли бърза тя със санитарното помещение преди делбта?
Има ли право тя да си се нанася като няма делба още?
и да си прави ремонт----да бърза с ремонта на санитарен възел
доколкото знам като няма не може да се дели така ли е?
И ако баща ми е бил обявен за съсобственик преживе от дядо ми какво следва тогава?Това стана заради залепването на нова къща за тази еднофамилната и тогава се налойи дядо да го обави татко за съсобственик,поне така мисля. (новата е на майка ми)
Незнам дали съм се изразила правилно но в общи ли нии са такива нещата.
Благодаря ви много
дано някой ми отговори
благодаря!!!!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
делба на имот-къща???
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Има много въпросителни по възпроизвеждането на казуса Ви.
Ако предположим, че правилно и точно възпроизвеждате случая,то отговорът е:
Ако баба Ви е направила отказ от наследство, за да произведе действие, трябва да стане с писмено заявление до районния съдия, в района на който е открито наследството; в този случай отказа се вписва в особена за това книга.
С равни наследствени дялове са баща Ви и сестра му.
Най-добре е да направят доброволна делба и да запазят отношенията си, като предвидят пожизнено ползване за баба Ви.
Ако не постъпят по този начин-пътища много.
Ако предположим, че правилно и точно възпроизвеждате случая,то отговорът е:
Ако баба Ви е направила отказ от наследство, за да произведе действие, трябва да стане с писмено заявление до районния съдия, в района на който е открито наследството; в този случай отказа се вписва в особена за това книга.
С равни наследствени дялове са баща Ви и сестра му.
Най-добре е да направят доброволна делба и да запазят отношенията си, като предвидят пожизнено ползване за баба Ви.
Ако не постъпят по този начин-пътища много.
- may_baych2002
- Потребител
Ами то на момента случая е нещо като доброволна делба с тази разлика, че не се разбираме по стечение на други обстоятелства.
Баща ми им е разрешил да влязат вкъщи и те се възползват както си намерят за добре.Баба ми се отказа именно в полза на леля ми, защото е с нея. Нещата са много по сложни ,но не са въпрос на това обсъждане. Дядо ми не искаше нищо да им оставя защото не се разбираха,но за жалост се разболя и те се възползваха от тежкотот му състояние за да го манипулират да не завещава нищо. Баба ми дори го заплашваше,че няма да го гледа.
Благодаря ви за отговорите. Мен ме интересува какво точно се прави при такъв случай,защото искам нещата да са законни и всеки да си знае мястото. Защото в момента вкъщи е лудница и новите ни "съседи" вече се мислят за господари каквито не са!Въпрос на възпитание. Баща ми е страшно добър за съжаление.
Баща ми им е разрешил да влязат вкъщи и те се възползват както си намерят за добре.Баба ми се отказа именно в полза на леля ми, защото е с нея. Нещата са много по сложни ,но не са въпрос на това обсъждане. Дядо ми не искаше нищо да им оставя защото не се разбираха,но за жалост се разболя и те се възползваха от тежкотот му състояние за да го манипулират да не завещава нищо. Баба ми дори го заплашваше,че няма да го гледа.
Благодаря ви за отговорите. Мен ме интересува какво точно се прави при такъв случай,защото искам нещата да са законни и всеки да си знае мястото. Защото в момента вкъщи е лудница и новите ни "съседи" вече се мислят за господари каквито не са!Въпрос на възпитание. Баща ми е страшно добър за съжаление.
- liliyana
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|