начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

промяна на предназначение на земеделски земи

Казуси за недвижими имоти

промяна на предназначение на земеделски земи

Мнениеот genymeny » 11 Ное 2007, 15:23

здравейте колеги,
имам проблем с клиент, който притежава 5 декара земеделска земя и иска да се вкарат в регулация на парче, но дочух за някакви промени в ЗУТ и някаква заповед на МЗП, с която се забранява регулацията на парче, а се разрешава само на масив?????
Вече не зная къде да го търся законовото основание-не го откривам в ЗУТ, нито в ЗОЗЗ, а в областната администрация казват, че този слух е от началото на 2007г., но нямат още спусната заповед от МЗП??
моля помогнете, ако имате информация по въпроса.
благодаря предварително.
genymeny
Младши потребител

Мнениеот maycheto » 12 Ное 2007, 10:47

Информацията ми е,че в момента се гласува в НС изменението, по силата на което ще се променя статута само на масиви. Засега нямат правно основание да Ви откажат приемане на документите. Знам,че към края на ноември се очаква окончателното приемане на поправката, а към декември - обнародване в ДВ и... край на масираните смени на статут (както ги наричаме за краткост) "на парче".
maycheto
Младши потребител

Мнениеот kpy » 12 Ное 2007, 11:14

На семинар по ЗУТ в четвъртък Савин Ковачев каза, че няма такова нещо и всичко си е по досегашния ред.
kpy
Потребител

Мнениеот genymeny » 12 Ное 2007, 13:44

Много Ви благодаря. Много ни бяхте полезни. :lol:
genymeny
Младши потребител

Назад към Имотни казуси