начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Относно Агенция по вписванията

Казуси за недвижими имоти

Относно Агенция по вписванията

Мнениеот ipetkov » 19 Окт 2007, 15:49

Имам следния въпрос - мога ли да получа информация за даден имот само по адреса му без да имам данните на собственика ?

Благодаря Ви!
ipetkov
Нов потребител

Мнениеот genius75 » 19 Окт 2007, 16:06

Да. :)
genius75
Потребител

Мнениеот rts » 19 Окт 2007, 16:23

В Общината по местонахождението на имота, по адреса могат да Ви кажат доста неща за имота: квадратура, дали е в регулация или не, може ли да се строи и какво, свлачищен ли е районът, максималните норми на застрояване, има ли подземни комуникации и откъде минават и др.
В Агенцията по вписванията не могат да Ви дадат тази информация. Там можете само да получите копие от вписан акт.
rts
Активен потребител

Мнениеот warbaby » 20 Окт 2007, 21:04

и като допълнение ако имате ЕГН-то на собственика можете да проверите за някакви тежести върху имота устно (ако нямате документа за собственост), останалото зависи от благоразположението на служителката, но обикновено не са особено услужливи
warbaby
Младши потребител

И аз да питам за тези вписвания

Мнениеот stoiant » 22 Окт 2007, 12:02

Кой нормативен акт урежда материята относно вписване на собствениците в така наречения разписен лист към отделите "УТ" на общините. Питам защото по едно дело съдът ми поиска такава извадка, издадоха ми от УТ копие на страница от някакъв халваджийски тефтер, надраскан, без страници, на всичкото отгоре не фигурирам там въпреки че многократно съм си вадил скица, на която пише - Имота записан на ХХ (моето име). Къде по дяволите е записан, като не се виждам в това което ми издадоха ?
stoiant
Младши потребител

Назад към Имотни казуси