начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

право на собственост върху земя от съпруг чужденец

Казуси за недвижими имоти

право на собственост върху земя от съпруг чужденец

Мнениеот nikolex » 09 Окт 2007, 13:24

Колеги,юрист съм в агенция за недвижими имоти и имам нужда от мнението Ви.Благодаря предварително на всички!
Сключихме предварителен договор за учредяване на суперфиция,знаейки,че една от полуразрушените сгради с идеалните части от парцела е в режим на СИО.Съпругът твърдеше,че няма да има проблеми със съгласието на съпругата му/разделени,но нямат развод/По-късно стана ясно,че съпругата е арабка от Сирия,сключен брак през 1986г.и раздяла през 1996г.От брака имат две деца на 20 и 18 г.,които живеят при бащата.Съпругът е завел дело за издръжка,била е присъдена,но се е плащала от държавата,тъй като майката не може да бъде намерена.Предположението е,че се е върнала в Сирия или се подвизава някъде в България,но без адресна регистрация.Официалните власти "вдигат рамене"
Парцелът е с много добро местоположение и застрояване,успяхме да се споразумеем с останалите 12 съсобственици.
Обмислям различни възможности относно казуса "арабката" Знам,че звучи абсурдно,но ако съборим сградата ....и тя като чужденец не може да придобива право на собственост върху земя освен при наследяване по закон....?
Благодаря ВИ!
nikolex
Нов потребител

Мнениеот zapetaia » 09 Окт 2007, 13:29

Драги колега, пейстнали сте поста си във всички теми, но не сте задали въпрос.
zapetaia
Младши потребител

Назад към Имотни казуси