начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Има ли законно основание

Казуси за недвижими имоти

Има ли законно основание

Мнениеот kostova52 » 05 Окт 2007, 14:39

Преди три години закупих дворно място, в което имаше ( и продължава) постройка тухлена не масивна, представляваща две стаи и тоалетна.В Нот.акт при закупуването е отбелязано, че купувам дворното място ведно с подобренията в него и нищо повече.На скицата издадена ми от служба ТСУ тази постройка е нанесена като съществуваща и пише дворно място и съществуваща постройка от .....кв.м.В данъчната служба също се плаща данък за нея още от преди нас.Наскоро служба ТСУ ми издаде удостоверение, че в дворното място има същест.постройка, което да ми посслужи пред Енергото за ток.
Въпросът ми е :Мога ли въз основа на всички тези неща за въпросният имот да си издам нов нотариален акт , в които вместо думичката подобрения да пише конкретно жилищна постройка или нещо подобно,.............естествено , че това ще стане с адвокат, но искам да знам дали има изобщо смисъл.Благодаря !
kostova52
Младши потребител

Мнениеот vanvan » 05 Окт 2007, 15:43

Ако постройката ви е търпима,можете.
vanvan
Младши потребител

Мнениеот Trapped » 05 Окт 2007, 17:58

Ти на всяка манджа мерудия ли си или просто ти е сбъркана хромозомата?
:lol:
Къде е писано това за "абонамента"?
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот georgi07 » 08 Окт 2007, 12:13

Предполагам, че вашата постройка е незаконна-затова не е включена в нот. акт.Да не ви бърка, че я има на скицата и има ток и вода-това не я прави законна.Трябва да опитате да извадите за нея Удостоверение за търпимост /прочотете пар. 16 от ЗУТ/.За целта следва да ангажирате не адвокат, а консултантска фирма в строителството.
georgi07
Потребител

Мнениеот dask » 08 Окт 2007, 12:38

Георги,
бихте ли ни препоръчали и конкретна "консултантска" фирма, но по-възможност да не е пряко или косвено свързана с няколкото "Главбулгарстрой"-я или "кръжеца" на Р. Овч. :D
dask
Потребител

Назад към Имотни казуси