ЗДРАВЕЙТЕ
МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ В РЕШАВАНЕТО НА СЛЕДНИЯ ВЪПРОС
КАКЪВ ВИД ДОКУМЕНТ ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВЯ В КАДАСТЪРА В БУРГАС ЗА ДА СЕ СВАЛИ ОТ ВПИСВАНЕ БИВШ ДОБРОСЪВЕСТЕН СОБСТВЕНИК НА ИМОТ.
КАЗУСЪТ Е СЛЕДНИЯТ 20 ДЕКАРА НА БРЕГА НА МОРЕТО СА ПРОДАДЕНИ С ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ИМА СЪБРКАНО ЕГН С ДАТА 30 ФЕВРУАРИ И ЛИПСВАТ ДВАМА ОТ СОБСВЕНИЦИТЕ. ИМОТЪТ Е ЗАМЕНЕН ЗА ЕДНО ПЕЖО И ПРЕПРОДАДЕН НА НОВ СОБСТВЕНИК. НИЕ ВОДИХМЕ И СПЕЧЕЛИХМЕ ДЕЛО ВКЛ ВКС КАТО ПРОГЛАСИХМЕ НЕВАЛИДНОСТТА НА ПЪРВАТА СДЕЛКА И ИЗДАДЕНИЯ НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА ЗАМЯНАТА ЗА КОЛА НА БАЗА ФАЛШИВОТО ПЪЛНОМОЩНО.
ВПИСАНИ СМЕ С РЕШЕНИЕ НА НЕСЕБЪРСКИЯ СЪД
КАТО СОБСТВЕНИЦИ. КОГАТО ОТИДОХ В КАДАСТЪР ЗА 2 ПАРЦЕЛА В РЕГУЛАЦИЯ НИЕ ИЗЛИЗАМЕ СОБСТВЕНИЦИ БЕЗ ДОБРОСЪВЕСТНИЯ КУПУВАЧ НО ЗА ПАРЦЕЛА ОТ 20 ДК ИЗЛИЗА НЕГОВИЯ Нотариален АКТ. СЕГА И ТОЙ И НИЕ СМЕ ВПИСАНИ КАТО СОБСТВЕНИЦИ. ОТ ЮРИДИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА СЛЕД КАТО СМЕ ПРОГЛАСИЛИ НЕВАЛИДНОСТТА НА ПЪРВИЯ НОТАРИАЛЕН АКТ И СДЕЛКАТА Е ОБЯВЕНА ЗА НИЩОЖНА БИ ТРЯБВАЛО АВТОМАТИЧЕСКИ ВСЧКИ ПОСЛЕДВАЩИ НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ ДА СЕ АНУЛИРАТ. САМО ЧЕ В КАДАСТЪРА МИ ИЗСКАТ ДОКУМЕНТ НА БАЗАТА НА КОЙТО ДА ОТПИШАТ ДОБРОСЪВЕСТНИЯ КУПУВАЧ. ТАМ АЗ СЪМ ПРЕДСТАВИЛА РЕШ
НИЕТО НА ВКС В КОЕТО ПИШЕ ЧЕ Е ОКОНЧАТЕЛНО И РЕШЕНИЕТО ЗА ВПИСВАНЕ НА ИМОТА В НЕСЕБЪРСКИЯ СЪД И ОРИГИНАЛНИТЕ НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ С КОИТО НИ Е ВЪСТАНОВЕН ИМОТА
КАКВО ОЩЕ ДА ЗАНЕСА В КАДАСТЪРА ЗА ДА ОПИШАТ ДОБРОСЪВЕСТНИЯ КУПУВАЧ.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВИД ДОКУМЕНТ ЗА ВПИСВАНЕ НА ИМОТ
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
СЛЕД КАТО СМЕ ПРОГЛАСИЛИ НЕВАЛИДНОСТТА НА ПЪРВИЯ НОТАРИАЛЕН АКТ И СДЕЛКАТА Е ОБЯВЕНА ЗА НИЩОЖНА БИ ТРЯБВАЛО АВТОМАТИЧЕСКИ ВСЧКИ ПОСЛЕДВАЩИ НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ ДА СЕ АНУЛИРАТ
Би трябвало според вас, но не е така. Трябвало е да заведете делото и/или само/ срещу "добросъвестния" купувач, тъй като все пак той е последният легитимиран като собственик. След като не сте му оспорили нотариалния акт, как той да се отмени. Или се разберете мирно и тихо, или завеждайте нов иск срещу него. Малко е сложно и не ми се обяснява в подробности, но има специфики, с които само компетентен колега може да се справи.
Съветвам ви да действате, тъй като в полза на това лице все още тече придобивна давност.
- civilista
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|