Имам сключен предварителен договор за продажба на имот, но искам да го разваля. От сключването на договара измина доста време и се обезсмислиха парите от продажбата. По какъв начин мога да го прекратя макар и аз да съм виновен и да си потърпя последствията по него.
Благодаря Ви.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 17:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предварителен договор
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
КОЛКО ВРЕМЕ ИЗМИНА ОТ ОПРЕДЕЛЕНИЯТ СРОК, КОЙТО Е ВИЗИРАН В ПРЕДВАРИТЕЛНИЯТ ДОГОВОР ЗА СКЛЮЧВАНЕТО НА ОКОНЧАТЕЛЕН ТАКЪВ? ПОКАНЕТЕ КУПУВАЧА С НОТАРИАЛНА ПОКАНА ДА ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО ДОГОВОРА СПРЯМО ВАС, КАТО МУ НАПОМНИТЕ, ЧЕ В ДАДЕНИЯТ МУ СРОК, АКО НЕ ГИ ИЗПЪЛНИ, ЩЕ СЧИТАТЕ, ЧЕ ДОГОВОРА Е РАЗВАЛЕН ПОРАДИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ НЕГОВА СТРАНА И С ПРАВО ЩЕ ЗАДЪРЖИТЕ ДАДЕНОТО ВИ КАПАРО. И ОЩЕ НЕЩО: ПОСЛУШАЙТЕ СЪВЕТА НА ЛЮТИЯ, НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙТЕ
- berbo
- Младши потребител
Доколкото разбрах сте продал имот на стара цена и сте подписал предварителен договор, като сте получил сумата а сега нали цените се покачиха искате да го продадете за повече пари , така ли е?
ами наистина с договора при адвокат /може и да измислите нещо/ ама не се сещам много основания да го развалите.
а да и е важно дали е заверен от нотариус или не
ами наистина с договора при адвокат /може и да измислите нещо/ ама не се сещам много основания да го развалите.
а да и е важно дали е заверен от нотариус или не
- pitasht
- Активен потребител
За мен в любопитно какво според означава "макар и аз да съм виновен"?
Право да развали договора има САМО изправната страна!
Право да развали договора има САМО изправната страна!
- avrora
- Младши потребител
Питащия не е юрист, не е длъжен да знае термините. Аз ще му кажа само, че може да си прекрати договора по взаимно съгласие, като за целта трябва да върне получените пари и нещо отгоре, ако не и в двоен размер.
Такива като него трябва да се научат, че 1000 евро на квадрат не е по добра цена от 950, котато са взели 10 000 евро задатък и ще трябва да го върнат.
И въобще смятам за нередно да се задават въпроси в този форум как да не се изпълняват договори. То е логично, че или ще се разберете мирно и тихо или няма да се разберете и тогава ще се съдите и пр. и пр.
PS много ме кефят дяволчетата и затова ги слагам, нищо лично към никого.
Такива като него трябва да се научат, че 1000 евро на квадрат не е по добра цена от 950, котато са взели 10 000 евро задатък и ще трябва да го върнат.
И въобще смятам за нередно да се задават въпроси в този форум как да не се изпълняват договори. То е логично, че или ще се разберете мирно и тихо или няма да се разберете и тогава ще се съдите и пр. и пр.
PS много ме кефят дяволчетата и затова ги слагам, нищо лично към никого.
- civilista
- Младши потребител
Ами договора е от 2004 и разликата в цената е 25000 евро.
Мисля, че си заслужава борбата, пук и куповача по договора също действаше нечестно поради това нямам морални пречки.
Благодаря Ви.
Мисля, че си заслужава борбата, пук и куповача по договора също действаше нечестно поради това нямам морални пречки.
Благодаря Ви.
- spom
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|