- Дата и час: 01 Дек 2024, 22:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Измама с имот
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Измама с имот
Моля за помощ! Закупих имот ,който беше ипотекиран от собственика в банка.Аз заплатих 10% капаро по предварителен договор и другата част от парите ги внесохме в банка в деня на сделката.След около месец решавам да прехвърля партидата за водата на мое име и там ми отговариха,че този имот има друг собственик.Хората дойдаха показаха нот. акт за същото място купен 2006г септември,аз го купувам януари 2007г.Оказа се,че продавачката продава на тези хора септеври ,а на другият си купувач началото на октомври разликата м/у сделките е 10 дни.Още една подробност документите за втората сделка се разбра,че са орг нот.акт ,дан оценка,скици без заверка от ТСУ към което е имота и пълномощно с фалшиви номера на л.к. и фалшива заверка на нот. от София.Подписа на документа за собственост от страна на продавачката се оказа ,че не е нейния.Тази сделка е вписа в служба вписвания след сделката от септеври месец.С този нот акт продавачът продава на друг купувач ,а той прави ипотека в полза на банка.И тогава идва моят ред.Въпроса ми е възможно ли е нотариусите изповядали тези сделки да понесат санкция и каква?Каква е ролята на банката -тя не проверява ли имота?
- kotka
- Нов потребител
ти не направи ли проверка в службата по вписванията преди да пристъпиш към сключване на договора. Правиш една компютърна справка, можеш да проследиш историята на имота от архива. Нямахте ли адвокат?????
- barri
- Потребител
Колега barri дали е имало или не адвокат, вече не е от значение. Вероятно и проверка за тежести не е била извършена, но ...
Към питащия/питащата - колко общо нот. акта има за този имот? Как купихте имота - от длъжника или ... ?
Към питащия/питащата - колко общо нот. акта има за този имот? Как купихте имота - от длъжника или ... ?
-
ianeva - Потребител
Re: Измама с имот
Аз купувам от кредито попучател.Справка е правена и излизат само продажби и договорна ипотека с банката.Нотариалните актове за продажбата на имота са два.Единият е от 26.09.2006г.,а от 06.10.2006г.
- kotka
- Нов потребител
Идете при адвокат спешно. Никой няма да Ви помогне във форума. Вие даже не можете да обясните какъв е проблема. Разбираме само, че са Ви измамили по ваше мнение.
- zoom
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|