начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

зем. земя под аренда

Казуси за недвижими имоти

зем. земя под аренда

Мнениеот antonia » 09 Авг 2007, 22:52

Имам зем.земя,под аренда за 5 год.Искам да я продам,но арендатора ми каза, 4е не мога сега да разтрогна договора,а трябва да из4акам ,докато вземел някакви пари,защото земята ми фигурирала в момента при него.
antonia
Нов потребител

Мнениеот antonia » 10 Авг 2007, 11:49

благодаря :)
antonia
Нов потребител

Мнениеот antonia » 10 Авг 2007, 13:34

Какъв е вапроса ли? Въпроса е мога ли да прекратя договора и да продам имотите си когато аз реша,или наистина зависи от арендатора.Неговото обяснение е 4е е кандидатствал за някакви субсидии и докато не вземе парите,не може да ми даде удостоверение 4е не желае да закупи земите,което мен ми искат при продажбата.
antonia
Нов потребител

Мнениеот warbaby » 13 Авг 2007, 16:45

въпросът е че повечето арендатори дават тази декларация, че не желаят да закупят земята и дотам...не споменават (умишлено) нищо за развалянето на договора...въпросът е тогава ще бъде ли съгласен купувача да плати за земя с аренден договор за толкова години, върху която земя не би имал почти никакви права ...защото тази декларацийка е пред нотариуса...но не мисля че е достатъчна тъй като дефакто излиза че новия собственик не може реално да разполага с придобитите земи докато трае този аренден договор...

Чудя се не би ли трябвало при продажбата на зем.земя тези договори да не преминават автоматично на новите собственици ( след отказа на арендатора да купи същата тази земя при условията които му предлага продавача)...

иначе субсидиите има смисъл да се чакат (ако вие проявите разбиране , търпение и не ви трябват спешно парите) само ако арендатора иска да купи земята...друга пречка няма

за съжаление с новия закон в подобни случаи всичко е в ръцете и в благоразположението на арендатора...имала съм случаи в които хората не доживяха да получат парите си от земите заради размотаване от арендатор...
warbaby
Младши потребител

1

Мнениеот jarret » 13 Сеп 2007, 16:55

Можеш да направиш фиктивно дарение, така няма да има нужда да му предлагаш имота - на арендатора , стар трик :lol:
jarret
Нов потребител

Назад към Имотни казуси