начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Моля за помощ?

Казуси за недвижими имоти

Моля за помощ?

Мнениеот Vallentina » 27 Юли 2007, 20:06

Здравейте, изключително ще съм Ви благодарна за помоща която може да ми укажете.Случаят е следния:

Ние сме 2 сестри. Сестра ми преди преди да почине нашата майка, с подравено пълномощно прехвърля цялото имущество на нейно име чрез договор за издръжка и гледане. Наех адвокат, който обяви този нот.акт за нищожен поради липса на представителна власт у сестра ми и тя съответно обжалва. Всичко се разви благориятно за мен и на последната инстанция ВКС се потвърди това че нот.акт за прехвърляне на собственост с-у задължение за гледане е обявен за нищожен. Сестра ми обаче преди това е продала имота на дъще ря си и сега тя (племеницата ми) фигурира в нот.акт. Моят адвокат замина за чужбина и не мога да разбера как ще стане така , че и аз да фигурирам 50 на 50 със сестра микато законен наследник? Мисля че той ми говореше че трябва да заведа ново дело този път с-у племеницата ми. Установителен иск или нещо подобно. Моля за малко насоки в този казус.

Благодаря от сърце на всеки влючил се с коментар,

Приятен уикенд
Vallentina
Нов потребител

Мнениеот Benita81 » 27 Юли 2007, 23:56

Млада юристка съм и може да бъркам, но мисля , че основанието е чл. 97 ал. 1 ГПК? Ще се радвам да споделят опит колеги с по-голям стаж.
Benita81
Нов потребител

Re: Моля за помощ?

Мнениеот monteskio » 30 Юли 2007, 21:26

Vallentina написа:Здравейте, изключително ще съм Ви благодарна за помоща която може да ми укажете.Случаят е следния:

Ние сме 2 сестри. Сестра ми преди преди да почине нашата майка, с подравено пълномощно прехвърля цялото имущество на нейно име чрез договор за издръжка и гледане. Наех адвокат, който обяви този нот.акт за нищожен поради липса на представителна власт у сестра ми и тя съответно обжалва. Всичко се разви благориятно за мен и на последната инстанция ВКС се потвърди това че нот.акт за прехвърляне на собственост с-у задължение за гледане е обявен за нищожен. Сестра ми обаче преди това е продала имота на дъще ря си и сега тя (племеницата ми) фигурира в нот.акт. Моят адвокат замина за чужбина и не мога да разбера как ще стане така , че и аз да фигурирам 50 на 50 със сестра микато законен наследник? Мисля че той ми говореше че трябва да заведа ново дело този път с-у племеницата ми. Установителен иск или нещо подобно. Моля за малко насоки в този казус.

Благодаря от сърце на всеки влючил се с коментар,

Приятен уикенд

Здравейте,

За да се отговори на така поставените от Вас въпроси е необходимо да се уточнят ред обстоятелства, а именно:
1. В кой момент сестра Ви е продава този имот - преди завеждане на иска и вписване на исковата молба или след него?
2. Имотът по повод на който се води спор в чие владение е - във Ваше или във владение на дъщерята на сестра Ви.
3. Какво е било искането ви в това дело досежно нот. акт ?

В противен случай, след като не се знае фактологията, всеки отговор би бил евентуално грешен а оттам и възможността да Ви обърка в действията Ви.

Независимо от горното считам, че следва да приемете съвета на lyutiyat и да изчакате адвоката който ви е водил делото, тъй като той е най-добре запознат с всички факти и обстоятелства относно казуса. Така интересите Ви ще бъдат защитени по-добре.

Разбира се, ако нещата се развиват толкова динамично, че се налага да действате спешно, най добре е да се потърсите компетентна правна помощ. Ако посочите от кой град сте, може да ви препоръчаме колега.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси