начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Отнемане на достъп до жилещето ми

Казуси за недвижими имоти

Отнемане на достъп до жилещето ми

Мнениеот _peter_ » 17 Юли 2007, 21:07

Здравейте,

Живея във Варна във вила зона. Преди около месец, моя съсед който живее непосредствено преди мен направи изкоп (честно казано и аз не знам с каква цел) който ми пречи да достигам с автомобил до жилището ми. Моята къща е последна на тази улица и аз съм единсвената засегната страна. Вече две седмици се караме, но той така и не си зарява трапа под предлог че ще го направи "утре, вдругиден" и т.н. и т.н.....

Интересува ме какви възможности ми предлага закона/администрацията от тук натаък? Къде трябва да се обърна? Към полиция, кмет или адвокат? Бихте ли ми препоръчали добър адвокат във Варна занимаващ се с подобни проблеми.

Предварително Ви благодаря,
Петър
_peter_
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 18 Юли 2007, 10:02

Пуснете жалба до общината.Ако нищо не стане пуснете до прокуратурата и омбудсмана.Последните ще задвижат всички инстанции, които имат отношение към проблема.
Ако и тогава нищо не стане може да потърсите адвокат.
georgi07
Потребител

Мнениеот rts » 18 Юли 2007, 15:35

Най-добре първо попитайте съседа си кое налага да копае точно там. Ако има разрешение за прокарване на някакви комуникации - нека ви го покаже (в такъв случай ще трябва да изчакате да свърши с работите, за които има разрешение), ако няма такъв документ - следва помощ от адвокат (който съобразно конкретния случай ще прецени какво трябва да се предприеме).
rts
Активен потребител

Назад към Имотни казуси