начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Обезщетяване при регулация - има ли го

Казуси за недвижими имоти

Обезщетяване при регулация - има ли го

Мнениеот Dimitar68 » 11 Юли 2007, 15:15

Здравейте,
наскоро си оправих документите по един парцел до София.
Общата му квадратура беше малко под 5 декара. След регулацията по пътища, съседи застроили незаконно (от което се отказах с декларация пред общината), електро и водоснабдителни връзки, останах с парцел от 1.8 дка.
В общината техническото лице ми каза че възстановяване при регулация в пътища не подлежи на възстановяване.
Молбата ми е да ми кажете има ли такова нещо изобщо и ако не да ми препоръчате някой ваш колега който се занимава с такива имотни казуси.
Благодаря предварително.
Dimitar68
Нов потребител

Мнениеот kpy » 11 Юли 2007, 15:20

Не е много ясно изречението ти, но при урегулирането на имота ти до 25 % от него може да се превърне примерно в улици, при това безвъзмездно. Виж си ЗУТ.
kpy
Потребител

Мнениеот razli4na » 11 Юли 2007, 15:22

Уточнете от какво точно сте се отказали.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот Dimitar68 » 11 Юли 2007, 15:32

Много ви благодаря ви за бързите отговори :D

kpy написа:Не е много ясно изречението ти, но при урегулирането на имота ти до 25 % от него може да се превърне примерно в улици, при това безвъзмездно. Виж си ЗУТ.

Да, прочетох чл. 16, ал.1. В регулация орязаното от парцела ми е над 25% определено.

razli4na написа:Уточнете от какво точно сте се отказали.

В една част от парцела ми, има дадено място по постановление от тодорживковите времена за застрояване. Построил си е къща част от която в моя имот, оградил и нанесъл в кадастрален план неговия парцел. Техникът в общината при уреждането на документацията ме накара да подпиша декларация че се отказвам от претенции към регуалционния план, т.е. към лицето което е построило в моя имот, макар и законно по време оно.
Подписах я като селски кмет :oops: донякъде защото е пренебрежимо малка част от парцела, а съседа е точен човек и не искам да го съдя и да се разправяме.

Моля ви за насоки към адвокат - не ми е работа това и бъкел не разбирам. Просто искам да знам има ли смисъл да започвам цялото това начинание и разпри с общината или не много.
Dimitar68
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 11 Юли 2007, 16:05

Разликата от почти 5 дка до 1.8 дка си е около 3 дка. Вие ще решите дали има смисъл. Отговорите на въпросите Ви са свързани с изясняване на много детайли. Писах Ви лично съобщение относно уточняването им.
razli4na
Активен потребител

Назад към Имотни казуси