Здравейте!
Казвам се Христо и съм син на един от осемте наследници на въпросният имот,а именно: С нотариален акт, 1500 2м. дворно място със стара необитаема къща строена преди 1855г..(не е спряна от отчет). Братът на баща ми (моят чичо) притежава друг нотариален акт за 1/3 от това дворното място и къща строена през 1966г. срещу гледане на починалите им вече родители .Тука идва първият ми въпрос.
1.Наистина в момента в двора има две къщи,старата в единия а новата в другия край на двора . Защо в ТСУ на Общината ми заявиха,че по документи и в скицата в този имот има само една къща и това е старата? (Искам само да вмъкна,че този мой чичо е бил дълги години (сега бивш) кмет на селото)
Аз първи проявих интерес да закупя останалите дяловете на всички наследници без този на чичо ми като по този начин имам възможност да ги прикрепя към мой в съседство имот. Получих съгласието на всички за доброволна делба, само не и от него (сещате се кой!)
За това до колкото зная другият възможен начин е съдебна делба
2.Нали така? Или се бъркам?
3.Ако е така какви документи са ми необходими и има ли начин да не ги мъкна със себе си всички наследници (разни баби и дядовци)
4.Знам че трябва данъчна оценка, но на целия имот или как? За да не са много големи съдебните такси.
5.И последно, може ли да ми препоръчате ваш колега Адвокат работещ по такива дела за Съда в гр. Девня ?
Благодаря на всички ! Приемам всякакви критики! Надявам се да ми помогнете!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предстои ми съдебна делба на имот с къща
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Благодаря Ви страшно много за бързото включване!
Този вариант ми беше подхвърлен от мой приятел но аз го отхвърлих, незнам защо.
1.Какви документи са необходими?
2.Изобщо как да продължа?
3.Наследниците са във Варна, имота е в община Суворово?
4.След време мога ли да го продавам
Нека ако може и не ви затруднява да разшерим малко тимата.
Да заповядат и други, за да не се натрапвам на едни и същи хора.
Че до края на месеца съм в отпуск,от Варна съм и женами не ми дава да видя морето докато не започна нещо по имота. Моля Ви, ще почерпя !
Още един път благодаря на karanedeff за просветлението!
Съжелявам за правописа,с основно съм!
Че до края на месеца съм в отпуск,от Варна съм и женами не ми дава да видя морето докато не започна нещо по имота. Моля Ви, ще почерпя !
- glarus66
- Нов потребител
Случаят Ви придобива конкретика, а на нас не са ни известни фактите. На всичките си въпроси, които имате от тек нататък, се обърнете към адвокат от местната колегия. А относно въпроса Ви за необходимите документи- към нотариус.
Айде, стига гларуски номера!
Айде, стига гларуски номера!
- zapetaia
- Младши потребител
glarus66 написа:Благодаря Ви страшно много за бързото включване!
Без гларуски номера!Първо се извини на чичо си за грубото държание и тогава мисли да продаваш виртуални имоти!Щом чичото не ще да продава,няма начин!
- Kapela
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|