начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Проблеми с УПИ

Казуси за недвижими имоти

Проблеми с УПИ

Мнениеот velinet » 10 Юли 2007, 17:27

Здравейте! Имам нужда от съвет:

1. Преди един месец станах собственик на УПИ.
Според нотариалния акт квадратурата е една, а според трасеровъчния карнет, който направи геодезическа фирма по – късно, се оказа по - малка от тази в нотариалния акт.
2. Оказа се, че Общината си е взела от площта на най-крайния имот, за да направи път, защото на самия път е построена къща. Според новия урегулиран план всеки съсед трябва да купи малка част от съответния съсед, за да се компенсира иззетата квадратура за път само от най-крайния собственик. Но тъй като в имотите от години има построени къщи няма как да се изместят границите, освен ако не се бутнат къщите, защото няма да се спази по закон отстоянието. За това съседите са запазили старите граници на имотите си и никой не е продавал и купувал от съседа си.
3. Сега аз искам да си построя ограда, която трябва да се узакони от Общината, но ако я направя според новия урегулиран план означава, аз да си намаля площта на имота, без да получа компенсация.
4. Въпросът ми е какво да направя за да запазя собствения си интерес? Дали трябва да взема някакво споразумение от съседите, че се отказват от продаването и купуването. Има съседи, които не могат да се открият защото са в чужбина и няма как да се свържа с тях. Дори за единия съседен имот се водят дела и едва ли, докато не прикючат те ще може да ми подпишат някакво споразумение.
velinet
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 11 Юли 2007, 16:44

velinet, Вие нямате нужда просто от съвет, а от компетентен адвокат. Вземете си всички документи и ги представете на такъв.
razli4na
Активен потребител

Назад към Имотни казуси