Здравейте!Тук и друг път сте помагали,така че да Ви питам възможно ли е сестра ми и мъжа й, които живеят в чужбина, да упълномощят майка ми да дари имот,който е тяхно СИО в България на мене? Знам,че стана много завъртяно, но ми е необходимо имот , който е идеална част да се прехвърли на мене по някакъв начин и аз да се занимавам с другите му проблеми.Та те от чужбина как да ми го прехвърлят не знам по друг начин.
Майка ми не е BG гражданин, не знам дали има значение - имота е земеделска земя.
Мерси много!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
пълномощни от чужбина
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Да, възможно е. Пълномощното трябва да се изготви на езика на страната, в която живеят, да се завери при нотариус в същата страна, да му се сложи апостил и когато пристигне в България, да се преведе и легализира. По-лесен начин, с който се избягва цялата процедура, е да се изготви направо на български език и да се завери при българския консул, ако има такъв. Успех
- svetulka
- Младши потребител
Съгласно Хагската конвенция , по която РБългария е също страна , пълномощните от чужбина , дадени от български граждани , е достатъчно да се заверят само в съответния консулски отдел на РБ.Друго нищо не се изисква-нито преводи , нито легализация , камо ли АПОСТИЛ!
- lawhope
- Потребител
Мерси за отговорите.А с тези пълномощни майка ми дали може да го прехвърли не на мен, а на трето лице , ако се пише в тях за всякакъв вид прехвърляне и въобще разпореждане с имота както намери за добре или нещо такова беше.Защото на трето лице с дарение не става-просто няма такива,които да се съгласят, а със замяна се прехвърля, доколкото съм запозната.
- vili111
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|