начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Казуси за недвижими имоти

МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Мнениеот sybka_kad » 21 Май 2007, 10:44

здравейте, юристи
аз съм невежа по отношение на правните науки и моля за разяснение
през 1987 г е отчужден имот, от който притежавахме по 100 кв.м. идеална част със сестра ми- съответно ни изплатиха по 800 лв
родителите, притежаващи останалите 89 кв.м и къщата ги обезщетиха с 2 апартамента- единия двустаен и 3стаен за едната им дъщеря
има ли шансове да си възстановим собствеността на тези 200 кв.м при положение,че в момента мястото е празно
на молбата ни за отмяна на отчуждаването Общината отговори с отказ
моля ако някой има идея да я сподели, или желание да се бори заедно с нас да ни уведоми
sybka_kad
Нов потребител

Re: МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Мнениеот error » 21 Май 2007, 11:55

sybka_kad написа:има ли шансове да си възстановим собствеността на тези 200 кв.м при положение,че в момента мястото е празно

Според мен, нямате никакви шансове. Мястото е било отчуждено по реда на ЗТСУ. Двама от съсобствениците са получили имотно обезщетение, а двама - парично. Очевидно не сте в хипотезата на ЗВСОНИ по ЗТСУ, ЗПИНМ и пр., а и сроковете по този закон са изтекли.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот mibora » 23 Май 2007, 06:17

Опитайте да се снабдите със заповедта за отчуждаване,огледайте я хубаво за пороци, и ако има сериозен порок(напр.подписана е от некомпетентен орган,което често се е случвало в онези години), можете да искате прогласяване на нищожността й, което не е ограничено със срокове.Успех.
mibora
Потребител

Re: МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Мнениеот sybka_kad » 02 Ное 2007, 12:11

Моля отново за помощ

Закона за реституция на градска совственост позволява ли възстановяване на идеална част от парцел земя
парцела е 560м2 , идеалната част е 289 м2
sybka_kad
Нов потребител

Назад към Имотни казуси