начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Въпрос :временна постройка на 13 г. в/ху общ.земя

Казуси за недвижими имоти

Въпрос :временна постройка на 13 г. в/ху общ.земя

Мнениеот teri_joo » 22 Апр 2007, 14:06

Здравейте,закупих миналата година временна постройка с строително разрешение от 1994г по чл.120,като физическо лице ,не като фирма и въз основа на това плащам обещетение за наем/ по чл,17,ал.1,/не наем на общината в гр. Бургас.
Въпросът ми е следния ,имам ли право да отправя искане към общината да закупя терена под постройката по давност като физическо лице тъй като са минали над 10 г.
Благодаря предварително!
teri_joo
Младши потребител

Мнениеот teri_joo » 23 Апр 2007, 13:14

Ще поясня посройката е построена с разрешиние за строеж по чл.120 ал.4,от 1993г.и всички необходими документи скици и дог. за ел.захранване,съответно с сключен договор с общината с първия собсвеник,като представител на фирма.
След което 1994г. тази фирма продава постройката на частно лице ,което владее имота и плаща съответния наем на общината до миналата год.Имота ни е продаден 10.2006г.с договор за покупко- продажба от наследниците на вторите собственици /тъй като те са починали/
В момента общината ни взема обещетение за наем по чл.17,ал.1 от ЗУТ
и нямаме сключен договор с общината ,/това го разбрах скоро/защото за да подновят договора с мен трябвало да изкупя задъженията на собственика на предишната фирма ,т.е. като търговски обект.
Ако земята бъде пусната за продажба,и съответно аз нямам нужния договор с общината и съответно анекс /който предишните собственици не са направили до 2001 за промяна по чл.17/ще имам ли право като собственик на постройката да закупя земята?
Доколкото разбрах без този анекс няма да мога да купя земята ,а и какво евентоално трябва да направя в случая,след като този анекс му е минал срока за изваждането още 2001г. и процедурата е отменена .Искам да все пак да питам компетентни хора тук какво трябва да направя и какви права имам в този случай ?
Благодаря предварително!
teri_joo
Младши потребител

Назад към Имотни казуси