начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

магазин получени от наследство

Казуси за недвижими имоти

магазин получени от наследство

Мнениеот parsamkk » 03 Апр 2007, 21:41

Уважаеми прятели имам един имотен въпрос
Притежавам 2/3 идиални части от магазин получени от наследство , другата 1/3 се Притежава от роднина който обработва магазина от години и плаща малко наем а и не иска да плаща повече, крие се и така нататак.
Какви са моити възмжности и как бих могал да кача наем а или да я изкарам от магазина.
Благодаря предварително
Последна промяна parsamkk на 04 Апр 2007, 03:58, променена общо 1 път
parsamkk
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 04 Апр 2007, 00:13

На какво основание плаща наема?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот parsamkk » 04 Апр 2007, 00:26

zashtoto sam 2/3 sovstvenik ( sas meseci zakasnenie ) - niama dogovor ili nishto ot roda.
parsamkk
Нов потребител

Мнениеот parsamkk » 04 Апр 2007, 18:53

Blagodaria vi mnogo za orgovora.
Podrazbiram che sled kato tia rasrabotva magazina ne dava nikakva razlika.
Ima li varian v koito da ia nakaram da prodade neinite idealni chasti.
Moje li da mi preporachate niakoi advokat koito da se zanimae po vaprosa. ( imota e v Sofia ).
Blagodaria vi otnovo
parsamkk
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 04 Апр 2007, 19:21

І.Пуснете му нотариална покана с искане за реалното обезщетение за ползваната Ваша част Освен ако тя не докаже, че сте сключили такъв договор устно (за наем) и не е трябвало да бъде вписан. Тоест в такъв случай НотП няма да има значение, мисля.
ІІ. делбата е начин за освобождаване от съсосбственост.
ІІІ.
parsamkk написа:Blagodaria vi mnogo za orgovora.
Podrazbiram che sled kato tia rasrabotva magazina ne dava nikakva razlika.
Ima li varian v koito da ia nakaram da prodade neinite idealni chasti.
Moje li da mi preporachate niakoi advokat koito da se zanimae po vaprosa. ( imota e v Sofia ).
Blagodaria vi otnovo

ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот parsamkk » 04 Апр 2007, 19:52

S goliamo udovolstvie bih pisal na Bulgarski no parvoto saobshtenie mi vze 20-30 minuti da go napisha. Ne sam v Bulgaria i klaviaturata da se naluchkva e mnogo, mnogo trudno.
Mojete li da mi preporachate niakoi advokat.
Blagodaria otnovo.
parsamkk
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 04 Апр 2007, 19:56

Преди времаше Кредор на сайта, но не ще се е бъгнал, ще пиша на модератора.

Не казахте, дали въпреки липсата на писмен договор, тя няма да може да докаже, че има такъв устен.

За нотариуса и адвоката трябва да посочите за кое населено място става дума, за да може, ако някой иска да Ви насочи.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот parsamkk » 04 Апр 2007, 21:14

Niama pismen dogovor. Razbrahme se predi mnogo godini da mi plashta X suma bez opredelen period.
No bih mogal da izbiram az bih iskal da se razdeli imota. Neznam dali shte moje zashtoto e magazin na 100 kv/m.
Imota e v Sofia I ako moje da e preporachate na niakoi shte vi bada blagodaren. Ne znam dali sam go spomenal veche no az ne sam v Bulgaria. Zatova shte mi bade mnogo trudno da se iava lichno pri advokat ili notarius.
Do skoro.
parsamkk
Нов потребител

Мнениеот parsamkk » 12 Апр 2007, 16:58

Няма ли някои да ми препорача адвокат по този случай от София?
Благодаря
parsamkk
Нов потребител

Назад към Имотни казуси