- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отново за свързаното строителство
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
отново за свързаното строителство
Здравейте Законосъобразно ли е да се иска съгласието на съседа при презаверка на разрешението на строеж когато то е загубило правна стойностПрез1993г е издадено разрешение за строеж за свързано строителств в два съседни имота В градоустройствения план също е залежгнало свързано строителство на калкан в два съседни урегулирани имота Поради това че разрешението за строеж е изтекло и е загубило правна стойност и не е заверявано през 5г си подадохми документи за презаверяване на инвестициония планОт Общината ни отговарят че без съласието на съседа не могат да ни презаверят разрешението за строежМеждувременно собствениците на съседния имот се сменят и новия собственик не иска да си даде съгласието Сградата е построена до втория етаж плочата не е залята и предстои да се покриеКогато им цитирах чл и ал от ЗУТ които stdana ми е посочила от запитванито ми от23.2 те ми отговарят да оставя юриститеМисля че все пак сме правова държава и закона е един или пък не сме и законите у нас се прилагат така както всеки си ги тълкува Моля за вашите съвети Мисля да си търся правата ако закона е на моя страна
- mimi101
- Младши потребител
Във вашият случай става дума за ПРЕЗАВЕРЯВАНЕ, а не за издаване на ново разрешение за строеж. Под "губи правно действие" не означава че вече го няма.Разрешението съществува но все едно че закона забранява действието му.Но иначе самото разрешение за строеж е законосъобразно, тъй като е искано и съгласието на съседа.Така че в случая не е правилно да се иска това съгласие наново. Дерзайте, закона е на ваша страна.
- kitty
- Младши потребител
kitti през 1993 не се искаше по закон писмено съгласие на съседа и те се хващат за товаваВъпреки че има в съседния имот също къща на калкан но е с няколко метра по- навътре в имата на съседа а нашата е застроена на някалко метра по-напред от тяхната защото това беше желанието на стария съсед
- mimi101
- Младши потребител
Значи общината хем ви презаверява хем иска да ви издава ново разрешение за строеж
Това са две различни процедури.
Очевидно разрешението за строеж на две сгради на калкан отдавна е загубило действието си, и общината иска да си издадете ново. Но ако по план е предвидено такова строителство не би следвало да се иска съгласието.Ще погледна старата уредба по ЗТСУ.
Това са две различни процедури.
Очевидно разрешението за строеж на две сгради на калкан отдавна е загубило действието си, и общината иска да си издадете ново. Но ако по план е предвидено такова строителство не би следвало да се иска съгласието.Ще погледна старата уредба по ЗТСУ.
- kitty
- Младши потребител
kitty танм е работата че общината няма някакво становище което да е изразила писмено пред нас Преди един месец ни накара да си подадем молба за скица и виза и ние я подадохме като в съответствие на това ни беше издадена скица и виза като беше посочено да се спазва височината на калкана понеже поискахме презаверка на строителния план с промени по време на строеж със запазване височината на калкана т, е промяната е мансарден етаж в нормале като скосяването беше от страната на калкана Ние нямаме нито отказ нито съгласието на общинатаВсичко е на казал и рекълСега се връщам пак от общината и ми казват че дори да се изпълни стария план трябва да се иска съгласието на новия съседМоже би са прави а може би не вече не знам какво да мисляДано да сте ме разбрали защото съм много объркана
- mimi101
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|