начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Загубени документи- съвет?

Казуси за недвижими имоти

Загубени документи- съвет?

Мнениеот Liliana23 » 22 Фев 2007, 13:29

Здравейте, преди време баба ми разделят земя с нейните братя.Плащат на някакава фирма да извърши разделянето и поставянето на колчетата. Проблемът е такъв, че човекът занимавал се с цялата тази процедура (един от братята) умира и сега никакви документи не можем да намерим. (нотариални актове, договори за делба и т.н). От къде могат да се вземат тези документи и какви данни са нужни за да може да се намерят,

Благодаря Ви,
Liliana23
Нов потребител

Re: Загубени документи- съвет?

Мнениеот oncho » 22 Фев 2007, 13:59

Liliana23 написа:Здравейте, преди време баба ми разделят земя с нейните братя.Плащат на някакава фирма да извърши разделянето и поставянето на колчетата. Проблемът е такъв, че човекът занимавал се с цялата тази процедура (един от братята) умира и сега никакви документи не можем да намерим. (нотариални актове, договори за делба и т.н). От къде могат да се вземат тези документи и какви данни са нужни за да може да се намерят,

Благодаря Ви,

Договор за делба и нотариални актове може да намерите в Службата по вписвания, нужно ви е ЕГН-то на собственика (поне в службите по вписвания където се води електронен регистър това е достатъчно). За колчетата най - вероятно ще се наложи да потърсите фирмата която е изготвяла плана. Справка може би ще може да направите в общинската служба по земеделие и гори или в Агенцията по кадастъра.
oncho
Младши потребител

Мнениеот Liliana23 » 22 Фев 2007, 14:14

Благодаря Ви за бързите отговори, но вече и баба ми е починала..може ли майка ми в качеството на неин наследник да извърши тези проверки в описаните от Вас служби?

Благодаря
Liliana23
Нов потребител

Мнениеот julia_s » 22 Фев 2007, 14:49

Може, с удостоверението за наследници.
julia_s
Младши потребител

Назад към Имотни казуси