начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Какво да мисля за съдията?

Казуси за недвижими имоти

Какво да мисля за съдията?

Мнениеот ralitza » 20 Фев 2007, 22:50

Моля, дайте съвет!
На втора инстанция сме. Чуваме съдията извън протокола да казва на другата страна: "Експертизата не е много ясна,
ако искаш пусни молба за нова. Ние ще я разгледаме на закрито заседание"
Какво да мисля и как да реагирам. Имам си адвокат, но ми трябва съвет.
ralitza
Нов потребител

Мнениеот zoom » 21 Фев 2007, 11:15

Това се случва често. Съдиията обикновено разговаря с адвокатите, а не комуникира по телепатия с тях. Да, съдът дава напътствия на страните много често и най - често това е в тяхна полза. Няма проблем молбата за нова експертиза да се разгледа в закрито заседание.
Ако усещате лека ирония, то това е защото я има. Не бързайте да обвинявате съдиите, тяхната работа е МНОГО тежка и неблагодарна, а адвокатите с недобре свършената си работа много често им я утежняваме.
И ценете труда на другите.
zoom
Потребител

какво да мисля за съдията

Мнениеот gdobrev » 21 Фев 2007, 17:39

Просто си сменете адвоката, ако мислите , че той не защитава добре Вашите интереси. Но в този случай адвоката не може да реагира , защото всевишното право на последна дума има съдията. При подаване на молбата , след това можете да се запознаете с решението на съда.
gdobrev
Младши потребител

Re: Какво да мисля за съдията?

Мнениеот krasko666 » 21 Фев 2007, 20:26

novata e troina nai veroqtno taka 4e vie i va6iq advokat mojete da poso4ite edno ve6to lice koeto malko ili mnogo e ne6to vyv va6a polza i 6te imate to4na info... za razvoq na ne6tata. :roll:
krasko666
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 23 Фев 2007, 11:05

Ако имате съмнения в безпристрасност, направете отвод, особено ако адвокътът Ви е казал, че тази инстанция е последна.
Възможно е, обаче наистина съдията да е изказал мнение без това да го прови пристрастен.
pitasht
Активен потребител

Назад към Имотни казуси