- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор за аренда
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
договор за аренда
Практика ли е при подписване на договор за аренда на зем.земя оригиналната скица на имота да остава в районния съд вместо при собственика ? Това е неразделен документ към документа за собственост и смятам, че " вярно с оригинала" пред нотариуса е достатъчен за екземпляра на договора за службата по вписванията. Растящия брой такива договори, а от друга страна известия за фалшиво продадени земи ме кара да поставя горния въпрос. Благодаря.
- tidimi
- Нов потребител
практика е да остават в арендатора, въпреки че не е правилно подобно нещо..доколкото знам в службата по вписвания не остава подобно нещо а само договора за аренда
- warbaby
- Младши потребител
напротив, законът за арендата изисква при вписване на договор за аренда да се предства скица/логично или не, но законът го изисква/, а тя трябва да е в надлежната форма-оригинална или заверена от органът, който я е издал-община, АК или ОСЗГ, а простото копие от скица не е документ/нотариусите не могат да заверяват документи на техническите органи, нямат тази компетентност/
- moni_d
- Потребител
представя се само да се удостовери или остава в Службата по вписвания...
доколкото съм търсил преписи на арендни договори от тази служба скица не са ми давали
доколкото съм търсил преписи на арендни договори от тази служба скица не са ми давали
- warbaby
- Младши потребител
а вече във всички служби изискват да се представи оригинал и копие - копието остава при тях след като бъде сверено, а оригинала си остава в собственика или упълномощеното лице...въпреки каткто ми се е случвало в различните общини изискванията си имат местни допълнителни условия
- warbaby
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|