Обръщам се към Вас,тъй като не съм на ясно с правните въпроси
и моля да ми отговорите на следния въпрос.
Имам решение от 2000г. За въстановяване на собственост
Върху отнети гори и земи от горският фонд ЗВСГЗГФ
/ДВ,бр.11081997г. изм.бр.33,59 и 133/1998г. И бр.49/1999г./.
В нови реални граници по чл.2 от ЗВСГЗГФ върху имот
Представляващ 1,600 дка залесена горска територия която да се използва съгласно закона за горите и правилника за приложението му. Върху имота ми има построени дървени бараки.
Собствениците на тези бараки са неколкократно молени да ги освободят но те не желаят като се аргоментират че на техните
Родители които са починали им е предоставено право на ползване от Общ. съвет (ГНС) около 1970. Какъв е начинат да си
влезем във владение и по най-бързия начин тези хора да освободят имота ни?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да си влезна във владение?
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Juliana
Решението за възстановяване на собствеността в сила от 2000 г. ли е? Ако е така предприемали ли сте някакви действия до момента за възстановяване на владението върху имота и по- специално действия по принудително изпълнение посредствмом завеждане на изпълнително дело при съдия- изпълнител? На какво основание владеят имота сегашните ползуватели, от колко време и има ли възможност да се позоват на давностно владение?
- Julyan
- Потребител
Решението ми е от 2000г.Първата година те искаха
да закупят този имот от нас,ние ги изчакахме,защото
били няколко семейства да се организират,но те така и
не го направиха.След което ги предупредих устно няколко
пъти и те обещаха,че ще се махнат.Така мина още 1г. и
половина.след което отидох в общината и подадох жалба
до кмета на общината.В началото ми отговориха,че това е
с гражданско правен характер.Но аз се разрових и стигнах до закона на собсвеноста и ползването на земеделските земи и
по точно до:чл.34,нов ДВ бр.98 от 1997г.
В общината се съгласиха с мен и започнаха процедура за
Иззимване на тези бараки и въвеждане във владение.Това става
2004г.През това време отговарят на моите запитвания,че не знаят на кого се водят а времето си минава докато установят.Аз лично
намерих на кого са и им дадох имината.
Извикаха ги в общината да видят с какви документи разполагат.
Дойдоха техните деца.Родителите им били починали и те казват,
че мат документи но не ги представиха.През това време аз
направих молба до прокотурата и след месец допитвания ми отговориха,че не е на лице довод за извършено престъпление и не е тях на работа.Опитах отново с общината през 2005г.
Общината им даде срок за премахване след което следва принудително
премахване за моя сметка.Те го обжалваха в съда тъй като не било до тях,а до техните родители които са починали. Съдът
естествено спря процедурата.След това в общината се смениха юристите и аз не знам сега какво да правя.
Дали пак чрез тях да опитвам или чрез адвокат и дело .Кое е по сигурно и кратко и дали през време не тече давност?
Благодаря Ви предварително.
да закупят този имот от нас,ние ги изчакахме,защото
били няколко семейства да се организират,но те така и
не го направиха.След което ги предупредих устно няколко
пъти и те обещаха,че ще се махнат.Така мина още 1г. и
половина.след което отидох в общината и подадох жалба
до кмета на общината.В началото ми отговориха,че това е
с гражданско правен характер.Но аз се разрових и стигнах до закона на собсвеноста и ползването на земеделските земи и
по точно до:чл.34,нов ДВ бр.98 от 1997г.
В общината се съгласиха с мен и започнаха процедура за
Иззимване на тези бараки и въвеждане във владение.Това става
2004г.През това време отговарят на моите запитвания,че не знаят на кого се водят а времето си минава докато установят.Аз лично
намерих на кого са и им дадох имината.
Извикаха ги в общината да видят с какви документи разполагат.
Дойдоха техните деца.Родителите им били починали и те казват,
че мат документи но не ги представиха.През това време аз
направих молба до прокотурата и след месец допитвания ми отговориха,че не е на лице довод за извършено престъпление и не е тях на работа.Опитах отново с общината през 2005г.
Общината им даде срок за премахване след което следва принудително
премахване за моя сметка.Те го обжалваха в съда тъй като не било до тях,а до техните родители които са починали. Съдът
естествено спря процедурата.След това в общината се смениха юристите и аз не знам сега какво да правя.
Дали пак чрез тях да опитвам или чрез адвокат и дело .Кое е по сигурно и кратко и дали през време не тече давност?
Благодаря Ви предварително.
- kaloqn_5710
- Нов потребител
Julyan
Считам, че общината не е в компетентността си, а често и служителите нямат желанието за това, да Ви помогнат. Най- добре е да наемете адвокат, да се снабдите с изпълнителен лист въз основа на влязло в сила съдебно решение /не знам какво е неговото съдържание, дали има осъдителен или само установителен характер/ и евентуално да заведете изпълнително дело чрез съдия- изпълнител. Често при наличие на самоуправство прокуратурата си "измива ръцете", като сочи че е налице гражданско правен спор и не се занимава с проблема повече, така че на нея не може и не следва да се разчита в такива случаи. Още повече, че Вие, доколкото разбирам, не сте възстановили владението на имота си въобще, от датата на съдебното решение.
- Julyan
- Потребител
До колкото разбирам от отговорите ви за които сърдечно Ви
благодаря.Вие не сте ме рабрали правилно.Дело за самото място
и към мен е нямало,делото беше към общината затова,че не са
формулирали към когото трябва поканите тоест към техните родители,а не към тях и с това общината е накърнила тяхната гражданска.............
И тъй като не е формулирано към тях,а към починали хора,съдът отмени премахването.
В една от молбите им към съда молят да изчака да търсят някакви
документи,че местото им е давано за ползване.А това,че е дадено на техните родители може би за временно ползване а не на тях не може ли да ми помогне.В полицията също не са представили документи.
Когато 2000г. забиха колчетата имаше представител на горското
и аз го попитах за евентуални проблеми той ми отговори,че те са незаконни и по никакъв начин немогат да го узаконят тъй като им е дадено за временно ползване.
Благодаря Ви.
благодаря.Вие не сте ме рабрали правилно.Дело за самото място
и към мен е нямало,делото беше към общината затова,че не са
формулирали към когото трябва поканите тоест към техните родители,а не към тях и с това общината е накърнила тяхната гражданска.............
И тъй като не е формулирано към тях,а към починали хора,съдът отмени премахването.
В една от молбите им към съда молят да изчака да търсят някакви
документи,че местото им е давано за ползване.А това,че е дадено на техните родители може би за временно ползване а не на тях не може ли да ми помогне.В полицията също не са представили документи.
Когато 2000г. забиха колчетата имаше представител на горското
и аз го попитах за евентуални проблеми той ми отговори,че те са незаконни и по никакъв начин немогат да го узаконят тъй като им е дадено за временно ползване.
Благодаря Ви.
- kaloqn_5710
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|