начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

дядо ми е разпределили наследството между синовете си ....

Казуси за недвижими имоти

дядо ми е разпределили наследството между синовете си ....

Мнениеот Aleksandar37 » 27 Окт 2006, 16:13

Здравейте, имам проблем за който ви моля за съвет...преди време дядо ми е разпределили наследството между синовете си .... разделили са го но не документално... на теб това..на теб онова, ако така мога да се изразя...едни от наследниците са го документирали съответно с нотариални актове....сега искаме и ние , но останалите не признават правото на баща ми...за съжаление той вече не е м-у живите и въобще незнам какво може да се направи ...как да си узаконим мястото?

благодаря Ви
Aleksandar37
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 27 Окт 2006, 17:11

Можете да се снабдите с НА за имота посредством извършване на обстоятелствена проверка.
Процедурата е сложна,за това потърсете адвокатска помощ.
gosho72
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 27 Окт 2006, 17:18

Снабдете се с удостоверение за наследници на дядо си и на баща си. После - с документи за собственост на имотите на дядо си и съответно тези, които са на братята/сестрите на баща Ви (от Агенцията по вписванията при районния съд по местонахождение на имотите). И отидете при колега - адвокат. Възможно е не само да Ви бъде съставен нотариален акт по обстоятелствена проверка, но и да "съборите" по съдебен ред техните нотариални актове, тъй като баща Ви е имал запазена част от наследството на баща си. Възможно е те да предпочетат да Ви съдействат, вместо да изложат на риск собствеността си. Все пак, вслушайте се в съветите на колегата, който ще си изберете - тук само можем да Ви насочим най-общо.
sunshine_75
Потребител

Назад към Имотни казуси