- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся отговор
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Търся отговор
Разведена съм с пълнолетно дете,но нямам делбено дело за апартамента.В него живеем аз и детето.Искам да питам правилно ли ще постъпя ако направя на пълнолетното си дете дарение с пожизнено право на ползване от мен на половината от жилището,на часта която е моя?След време детото ще има ли проблеми с баща си,ако тои реши да води подялбени дела,ако има такова дарение от мен?Към нотариус ли трябва да се обърна и колко ще ми струва това дарение?Благодаря ви за отговорите.
- bljasuk
- Младши потребител
Здравейте,
В конкретния случай нещата са сложни. Ще бъде много трудно да се определи коя част от апартамента съставлява вашата 1/2 ид.част за да може да я ползвате. За тази цел ще трябва да се образува съдебно производство за разпределение на ползването. Последното ще бъде допустимо само при наличието на определени условия.
От друга страна няма проблем да се разпоредите в полза на сина ви с вашата идеална част от правото на собственост върху жилището.
Във всеки случай, ще ви е необходима компетентна правна платена помощ от адвокат, за да бъдат вашите интереси защитени понай-добър начин.
УСПЕХ !
В конкретния случай нещата са сложни. Ще бъде много трудно да се определи коя част от апартамента съставлява вашата 1/2 ид.част за да може да я ползвате. За тази цел ще трябва да се образува съдебно производство за разпределение на ползването. Последното ще бъде допустимо само при наличието на определени условия.
От друга страна няма проблем да се разпоредите в полза на сина ви с вашата идеална част от правото на собственост върху жилището.
Във всеки случай, ще ви е необходима компетентна правна платена помощ от адвокат, за да бъдат вашите интереси защитени понай-добър начин.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|