начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Невалиден договор ли е?

Казуси за недвижими имоти

Невалиден договор ли е?

Мнениеот sasano » 27 Сеп 2006, 12:59

Здравейте! От 2002 г. имам сключен договор за наем /не е заверен от нотариус/ на апартамент, според който ако не се промени някоя клауза, се счита аз автоматично подновен със същите условия . Но миналата година аз смених фамилията си, а тази година почина наемодателят. Доколкото знам той няма съпруга и деца, а някаква далечна пременница и жена, с която живееше преди смъртта си. От сключването на договора се е променила само с устно споразумение наемната цена и нищо друго. Какво става с този договор? Какви са моите права и задължения? Благодаря!
sasano
Младши потребител

Мнениеот sasano » 27 Сеп 2006, 13:22

Срокът на договора е 1 година.
sasano
Младши потребител

Мнениеот sasano » 27 Сеп 2006, 15:04

Не се познавам с тях, а само с жената, с която е живял на семейни начала....
sasano
Младши потребител

Мнениеот iana_blagoeva » 27 Сеп 2006, 17:59

В ЗЗД няма задължение страните да сключат договора за наем с нотариална заверка на подписите, също така, щом няма противопоставяне от страните - след изтичане на едната година - договорът се продължава за неопределен срок, още - правоприемниците на наследодателя стават страна по договора /тоест ваши хазяи/. Но е хубаво да ги намерите и да си уредите отношенията с тях. Договорът за наем - щом е слкючен за 1 г. не подлежи на вписване в съда. Но Ви съветвам, ако имате сериозни наемни отношения да го сключите за по-дълго време и наистина да си го впишете в съда по местонахождението на имота.
iana_blagoeva
Младши потребител

Назад към Имотни казуси