начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Гонене на самонастанили се.

Казуси за недвижими имоти

Гонене на самонастанили се.

Мнениеот bobar » 16 Юли 2006, 12:52

Въпросът ми е следният.Имам апартамент с акт 15 в момента.В него живеят баща ми , втората му жена и децата им.Те в момента са в развод.Какъв е най-леснията начин да изгоня втората му съпруга с децата от въпросното жилище , защото тя сама отказва да го напусне доброволно! Трябва ли да се притеснявам че евентуално може пеи един съдебен процес , съдът да я остави в жилището ми? Има ли и някаква възможност тя да претендира за апартамента ми?

Имам и друг въпрос. Баща ми живее със съпругата си и децата им в моят апартамент.В момента се развеждат. Възможно ли е при развода съдът да я остави да живее в моят апартамент?
bobar
Нов потребител

Мнениеот dask » 16 Юли 2006, 13:03

Един от възможните способи за защита е чл.108 ЗС, но има и друг, който е значително по-бърз и ефикасен. Но във всички случаи е най-добре да се обърнете към юрист.

А най-подходящият вариант е да си спомним един цитат от филма "двойникът" с Тодор Колев - "Роднини сте- разберете се някак си." :roll:
dask
Потребител

Назад към Имотни казуси