- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДНСК - как да си помогна???
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
ДНСК - как да си помогна???
Купих апартамент, който беше за основен ремонт, но аз реших да направя и преустройства. Опитах по "каналния ред" - община проекти и т.н, но струва ужасно много пари и няколко месечно мотане по различни инстанции. Направих следните промени - отвор в една стена, за да направя дневна стая и врата към друга стая. За "късмет" по време на ремонта съсед нахлува в жилището и вижда направеното. От общото събрание на блока подават жалба и след два дни чакам проверка от общината. Обясниха ми, че след тях трябва да мине ДНСК и да ме глоби /глобите не са големи/, но единственото, което може да предпише е възстановяване на старото положение - мен това не ме устройва.Наистина ли е само това и какво мога да направя? Сблъсквал ли се е някой с такъв проблем и познава ли тези процедури?
- darco
- Младши потребител
вижте чл.151 т.3 б) на ЗУТ., който по мое мнение е доста странен.:..."не се изисква разрешение за строеж за:...вътрешни преустройства, при които не се...извършват дейности, като премахване, преместване ина съществуващи зидове и направа на отвори в тях, когато засягат конструкцията на сградата..."
не е уточнено КОЙ КАЗВА, ЧЕ ТОВА ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ТАКА. Може би, ако успеете да се сдобиете с едно конструктивно становище, в което правоспособен конструктор да удостовери горните факти - би трябвало да струва 50 лв.-подпечатано със син печат на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, и го представите на органите на ДНСК по време на проверката, ще избегнете глобата или поне ще имате основание да ги помолите да обеснят какво точно искат от вас
не е уточнено КОЙ КАЗВА, ЧЕ ТОВА ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ТАКА. Може би, ако успеете да се сдобиете с едно конструктивно становище, в което правоспособен конструктор да удостовери горните факти - би трябвало да струва 50 лв.-подпечатано със син печат на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, и го представите на органите на ДНСК по време на проверката, ще избегнете глобата или поне ще имате основание да ги помолите да обеснят какво точно искат от вас
- friend28
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|