Здравейте!
Казвам се Валентин Георгиев, и работя като счетоводител в Булгартабак!
Имам един проблем, и се надявам някой да ми даде съвет който да ме ориентира правилно в обстановката!
Случая е следния :
Купих си апартамент в Пловдив,като в предварителния договор се съгласихме с продавача , да му дадем един месец срок след подписване на сделката пред нотариуса в който да се изнесе!
Имам предварителен протокол в който е описано имуществото, в апартамента и което следва да остане в мен , като купувач!
В същия протокол има клауза че имота се продава в изправно състояние на ВиК инсталацията! В деня на предварителния оглед, не констатирахме проблеми, но днес в деня на предаването на ключовете на апартамента, забелязахме теч в банята!
Въпроса ми е следния : имам ли право да си търся правата след като продавача се е подписал че на предварителния оглед всичко по В и К инсталацията е наред, а днес не беше така.
Видно е че продавача е сменил батерията на душа, в резултат на което може би е теча!
Мога ли да искам с пълно право обезщетение, и ако се стигне до съд, имам ли шанс да спечеля!
Благодаря на всички които биха ми помогнали!
Ако аз мога да бъда полезен на някой в счетоводните и финансови въпроси , мога да се опитам да си върна жеста!
Бъдете щастливи и внимавайте, като купувате жилище!
Българите понякога , можем да бъдем голями ....................
/без коментар/
- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ за жилищен казус
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Помощ за жилищен казус
djvalantine написа:Здравейте!
Казвам се Валентин Георгиев, и работя като счетоводител в Булгартабак!
Имам един проблем, и се надявам някой да ми даде съвет който да ме ориентира правилно в обстановката!
Случая е следния :
Купих си апартамент в Пловдив,като в предварителния договор се съгласихме с продавача , да му дадем един месец срок след подписване на сделката пред нотариуса в който да се изнесе!
Имам предварителен протокол в който е описано имуществото, в апартамента и което следва да остане в мен , като купувач!
В същия протокол има клауза че имота се продава в изправно състояние на ВиК инсталацията! В деня на предварителния оглед, не констатирахме проблеми, но днес в деня на предаването на ключовете на апартамента, забелязахме теч в банята!
Въпроса ми е следния : имам ли право да си търся правата след като продавача се е подписал че на предварителния оглед всичко по В и К инсталацията е наред, а днес не беше така.
Видно е че продавача е сменил батерията на душа, в резултат на което може би е теча!
Мога ли да искам с пълно право обезщетение, и ако се стигне до съд, имам ли шанс да спечеля!
Благодаря на всички които биха ми помогнали!
Ако аз мога да бъда полезен на някой в счетоводните и финансови въпроси , мога да се опитам да си върна жеста!
Бъдете щастливи и внимавайте, като купувате жилище!
Българите понякога , можем да бъдем голями ....................
/без коментар/
Батерията на душа първо не ти е ВИК инсталацията ,тая инсталация вкл. др. неща ,че и е от общите части на блока второ за една батерия ........ми смени най-малко врътките струват левчета . Всяко нещо се амортизира нали знаеш .
Ако имаш проблем с теча той може да е примерно от спукана тръба на Х етаж и да е стигнал до твоя апартамент ......примери разни вероятности също.
Може да го съдиш ще бъдеш един от куриозите в съдебната зала ...само не знам как ще докажеш ,че батерията е сменена и още току виж ответника предложи да ти плати едни нови врътки на батерията даже и да ти ги постави ще се съдите за 3-4 лева ли ?
Ако пстава въпрос само за една батерия ми това не е никакаъв пролбем
- donna
- Старши потребител
Разбира се че не съм за една батерия!
Работата е там че това е последен етаж!
Теча не може да се каже дали е от спукана батерия или от тръба зад плочките на банята!
Нали разбирате че ако се накага да се картат плочки и да се сменят тръби, ще трябват доста средства!
А и продавача най нагло твърди че това е било така и в деня на съставянето на приемопредавателния протокол!
чудя се как аз и семейството ми(4 души), 2 агентки и една отценителка на имота която дойде, не видяха теч!
Дано да ме разберете правилно!
Не съм за 20-30 лева ( ако се окаже дай боже че теча е от батерията), но ми писна да ни правят на глупатци!
Само ще спомена че въпросния продавач си е взел даже и фасунките на крушките!
Та колко струват 4 фасунки!
Да не говорим че без фасунки, аз не мога да си проверя ел.инсталатцията -нали така?!?
Работата е там че това е последен етаж!
Теча не може да се каже дали е от спукана батерия или от тръба зад плочките на банята!
Нали разбирате че ако се накага да се картат плочки и да се сменят тръби, ще трябват доста средства!
А и продавача най нагло твърди че това е било така и в деня на съставянето на приемопредавателния протокол!
чудя се как аз и семейството ми(4 души), 2 агентки и една отценителка на имота която дойде, не видяха теч!
Дано да ме разберете правилно!
Не съм за 20-30 лева ( ако се окаже дай боже че теча е от батерията), но ми писна да ни правят на глупатци!
Само ще спомена че въпросния продавач си е взел даже и фасунките на крушките!
Та колко струват 4 фасунки!
Да не говорим че без фасунки, аз не мога да си проверя ел.инсталатцията -нали така?!?
- djvalantine
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|