Здравейте!
Собственик сам на етаж от къща и прилежащия към него таван. Вписани са в 1 нотариален акт.
Иска да ги разделя.
Възможно ли е и каква е процедурата.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подялба на таван - възможно ли е?
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Подозирам, че искате да ги разделите, за да продадете едно от тях? НЕ ГО ПРАВЕТЕ! Ще съжалявате някой ден! Ще Ви се намъкнат най-големите селяндаци, все едно с конкурс избрани, и ще берете страшни ядове. Така имам къща в друг град и направих тази грешка, за което горко съжалявам! Селяните идват и се намъкват, и се чувстват повече господали и повече граждани то Вас, и такива неприятности ще Ви настворят, та Ви е бедна фантазията. Като първо ще искат да строят отгор, ще заемат целия двор, ще мъкнат други селяни при тях, ще започнат да строят бараки и кимизарници и кокошарници по двора..., започват да събират отвсякъде боклуци, започва да става тесен двора... Да не продължавам.
По-добре гладувайте, вземете заем, но НЕ ПРОДАВАЙТЕ! С поздрави!
По-добре гладувайте, вземете заем, но НЕ ПРОДАВАЙТЕ! С поздрави!
- ekostova
- Потребител
Ekostova, благодаря Ви за съвета.Не искам да продавам за сега.Просто искам да имам 2 нотариални акта.Мисля,че след време ще ми трябват. Поздрави!
- rumipa
- Младши потребител
Не са Ви нужни два акта, за какво са Ви
Таванът е принадлежност към апартамент или етаж от къща, но можете да го продадете само на някой от етажните собственици в сградата или в къщата.Другият вариант е ако е достатъчо голям и има санитарен възел да го обособите като апартамент и така да избегнете предлагането на етажните собственици, но трябва да проверите въпроса и в общината - ще трябва да Ви разрешат да го обособите.
Все пак не го продавайте, наистина не са малко случайте при които разни хора превръщат сградата в имение и двора в крепост...
Бъдете разумен!
Таванът е принадлежност към апартамент или етаж от къща, но можете да го продадете само на някой от етажните собственици в сградата или в къщата.Другият вариант е ако е достатъчо голям и има санитарен възел да го обособите като апартамент и така да избегнете предлагането на етажните собственици, но трябва да проверите въпроса и в общината - ще трябва да Ви разрешат да го обособите.
Все пак не го продавайте, наистина не са малко случайте при които разни хора превръщат сградата в имение и двора в крепост...
Бъдете разумен!
- minkogeorgiev
- Младши потребител
Благодаря Ви за информацията!Не разбирам защо трибва да го предлагам само на етажните собственици?По принцип таванът спада към об6тите части на сградата,но в моя случай сам единствен собственик.нямам санитарен възел,но ми се иска да го отделя като апартамент.Площа е 96 кв.м.Не знам от къде да тръгна,за да го обособя като самостоятелен апартамент.Май е трудно,а? Моля за вашите съвети!
- rumipa
- Младши потребител
Мисля,че първо трябва да изготвите архитектурен план за преустройство при архитект.После да бъде одобрен в общината.После да изпълните плана и след това като го обявите в данъчното като жилище да си вадите отделен нот.акт,но за това последното имат думата адвокатите.
- scila
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|