- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
заверка при чужд нотариус
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
заверка при чужд нотариус
Имам следният въпрос:продавам наследствена селскостопанска земя и в момента набавям всички необходими документи за изповядване на сделката пред нотариус.Проблемът е че майка ми,която е един от основните наследници от 20 години живее в САЩ и всички документи,които тя трябва да попълни трябва да са нотариално заверени от нотариус там.Досега всичко вървеше добре,но последните две декларации едната за гражданство и гражданско състояние а другата по чл.264,ал.1 са заверени не в българското консулство ,а при американски нотариус.Би ли било някакъв проблем това за пред нашия нотариус?
- amber25
- Нов потребител
Re: заверка при чужд нотариус
amber25 написа:Имам следният въпрос:продавам наследствена селскостопанска земя и в момента набавям всички необходими документи за изповядване на сделката пред нотариус.Проблемът е че майка ми,която е един от основните наследници от 20 години живее в САЩ и всички документи,които тя трябва да попълни трябва да са нотариално заверени от нотариус там.Досега всичко вървеше добре,но последните две декларации едната за гражданство и гражданско състояние а другата по чл.264,ал.1 са заверени не в българското консулство ,а при американски нотариус.Би ли било някакъв проблем това за пред нашия нотариус?
Колега ползвала съм документи заверени от чужд нотариус и по конкретно пълномощни и други д-ти ,вярно не касаеха въпроси с недвижим имот ,но всички тия бяха с апостил и превод и нямаше никакъв проблем. В твоя случай говори с нотариуса .
- donna
- Старши потребител
За да важат заверките на американския нотариус ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИДРУЖЕНИ С АПОСТИЛ съгласно Хагската конвенция.
В различните щати апостилите се издават от администрацията на щата или от съда - информация за това можете на получите от сайта на посолството на САЩ в София.
Ако няма Апостили към документите, няма да можете да си направите сделката.
В различните щати апостилите се издават от администрацията на щата или от съда - информация за това можете на получите от сайта на посолството на САЩ в София.
Ако няма Апостили към документите, няма да можете да си направите сделката.
- elenakotzeva
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|