начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Помощ- разваляне на дарение

Казуси за недвижими имоти

Помощ- разваляне на дарение

Мнениеот tanq_tanq » 01 Юни 2006, 21:10

Бях дарен от родителите си с част от имот, които сам постройх на парцел водещ се на тяхно име. След 9 години разбрах, че родителите ми са продали същия този имот с документи с невярно съдържание. Сезирах прокуратурата, в отговор на това баща ми заведе дело за разваляне на дарението. Поиска издръжка, която получава. На ниво окръжен съд спечелих делото, но на последващата инстанция загубих делото, въпреки че давам издръжка, тъй като това единственат клауза, по която може да се развали дарението.

Моля Ви да ме посъветвате към каква по-висша инстанция да се обърна, за да си върна имота.
Може ли делото отново да се върне гледа във върховния съд от друг съдебен състав?
tanq_tanq
Нов потребител

не сте единствен

Мнениеот felixa » 02 Юни 2006, 16:28

Цялата тази работа с разваляне договорите за дарение по съдебен ред е изключително субективна. Аз самата в момента с въвлечена в такъв процес също от баща ми по същата причина отказ на издръжка.
Но тъй като вие сте давали такава може би е по-добре да напишете на колегите във форума мотивите на съда към решението, а също и да опишете по-обстойно своя казус. Оттам ще стане ясно дали е възможно решението да се атакува по 231 от ГПК
felixa
Младши потребител

Назад към Имотни казуси