- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
констативен нотариален акт
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
констативен нотариален акт
Колеги,имам следния въпрос:на времето незная точно кога дядо ми е купил място ная търг.По късно след смъртта на дядо ми през 1984г.баща ми и леля ми се сдобиват с констативен нотариален акт-по обстоятелствена проврка.Наложи се обаче да извадим скица и се оказа,че парцелът не е колкото в нотариалния акт- 1360кв.м.,а е 2700 кв.м.Освен това ми стана ясно,че това са били два отделни парцела,които са съседни.През 1997г. се променя дворищната регулация и двата парцела са обединени.По плана на селото имотът се води на дядо ми.Скицата ще бъде на цялото място.Въпросът ми могали да извадя нот.акт за часта от мястото за която нямаме такъв.Нотариалния акт по реда на чл.483 ал.1,ли ще бъде или пюал.2.Защото все пак ще имаме скица на името на дядо ми.
- todorova
- Младши потребител
не ми се е случвало досега да пробвам да искам от нотариус издаването на КНА само на скица, та не знам доколко ще помогна с мнение.
Мисля все пак, че скицата няма да е достатъчна. Най-лесно според мен ще е обстоятелствената проверка, ако имате доброжелателни съседи:)
Мисля все пак, че скицата няма да е достатъчна. Най-лесно според мен ще е обстоятелствената проверка, ако имате доброжелателни съседи:)
-
tessa - Потребител
Със скицата само няма да стане. Тя не е документ само въз основа на който може да се направи НА по чл.483 ал.1 от ГПК. Направете обстоятелствена проверка по чл.483 ал.2 за разликата в имота. За целта си намерете 3-ма свидетели, никой не е определил,че трябва да са съседи, но ако са, още по добре. Те ще трябва да заявят пред нотариуса, че наистина в продължение на повече от 10 г. необезпокоявано Вие и/или Вашия наследодател сте владели имота.
Процедурата обаче не се състои само в това: има заверка на молба декларация в Общината, изваждане на скица и данъчна оценка, подогтовка на протокола за обстятелствената проверка и проекта за нотариален акт.
Процедурата обаче не се състои само в това: има заверка на молба декларация в Общината, изваждане на скица и данъчна оценка, подогтовка на протокола за обстятелствената проверка и проекта за нотариален акт.
- 7777
- Младши потребител
Благодяря много!Всъщност 7777,ясно ми е какво тичане ще падне,та затова много ми се искаше да не се налага обстоятелствена.Тайно се надявах да може да стане така,ама явно не.
- todorova
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|