- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ремонт-кой-как и откого ще се извърши в етажната собственост
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Ремонт-кой-как и откого ще се извърши в етажната собственост
От кого ще се извърши ремонта на тръба за питейна вода в имота на собственик от първия етаж,претендиращ за подялба с другите собственици от по-горните етажи?
- palina
- Нов потребител
Здравейте!
Казвам се Роси. За първи път участвам във форум и не знам къде да задам своя въпрос.Затова предварително се извинявам ако мястото му не е тук.
Интересува ме следното:
Във входа, където живея ни предстои ремонт на водопреносната система . Искаме да подменим вертикалните и хоризонталните тръби за топла и студена вода. Може ли някои да ми каже кои тръби са общи и кои не. Ако цялата система е обща къде го пише.Прочетох закона за собствеността,в частта си "Етажна собственост" , но там не е опоменато ясно/поне според мен/. Какво означава"....главните линии на всички видове инсталации....". Кои са главни и кои не?. Вертикалните щрангове, които минават през имотите ни общи ли са, или са собственост?.
Ще се радвам, ако някои ми отговори и ми каже къде да прочета за да бъда по-добре информирана относно етажната собственост.
Казвам се Роси. За първи път участвам във форум и не знам къде да задам своя въпрос.Затова предварително се извинявам ако мястото му не е тук.
Интересува ме следното:
Във входа, където живея ни предстои ремонт на водопреносната система . Искаме да подменим вертикалните и хоризонталните тръби за топла и студена вода. Може ли някои да ми каже кои тръби са общи и кои не. Ако цялата система е обща къде го пише.Прочетох закона за собствеността,в частта си "Етажна собственост" , но там не е опоменато ясно/поне според мен/. Какво означава"....главните линии на всички видове инсталации....". Кои са главни и кои не?. Вертикалните щрангове, които минават през имотите ни общи ли са, или са собственост?.
Ще се радвам, ако някои ми отговори и ми каже къде да прочета за да бъда по-добре информирана относно етажната собственост.
- rico97
- Нов потребител
Тази инсталация трябва да си има проект. От него е видно , кое е вертикално и общо , и кое - отклонение на собственика. То и по принцип е съвсем ясно , според мен.
- Akademika
- Потребител
Много благодаря,че ми отговорихте на въпроса. Но да разбирам ли, че вертикалните щрангове, които минават през имотите ни са обща етажна собственост, а отклоненията от тях където се монтират водомерите са лична собственост.
Извинявам се за некомпетентността и моля да ми отговорите по-подробно.
Още веднъж благодаря за отговора.
Роси
Извинявам се за некомпетентността и моля да ми отговорите по-подробно.
Още веднъж благодаря за отговора.
Роси
- rico97
- Нов потребител
Вертикалните тръби на топлата , студената вода, парното и мръсната вода са обща част. Отклоненията от тях за лична собственост. Това е принципа. Има и някой особени конструктивни решения в по-старите инсталации , а може някой да е спретнал и незаконни изменения.
Съветът ми е да не издребнявате и като сменяте - сменяйте наред - и лично , и общо. "На нов балтон, старо копче не върви":))
Съветът ми е да не издребнявате и като сменяте - сменяйте наред - и лично , и общо. "На нов балтон, старо копче не върви":))
- Akademika
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|