начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Под наем-продават апартамента

Казуси за недвижими имоти

Под наем-продават апартамента

Мнениеот притеснена » 10 Фев 2006, 19:41

Моля, помогнете!
Наемател съм и договора ми за наем е от 1.05.2005г. за срок 1 год. Вчера хазяите ни шокираха с изявлението,че продават апартамента.
До сега сме били изрядни платци-с наема не сме закъснявали, сметките си плащаме редовно.
В договора ни има клауза, че апартамента не може да бъде продаван или прехвърлян за срока на договора, също че наемодателя е длъжен да осигури безпрепятственото ползване на имота, докато трае срока на договора.
Прекратяване-изтичане на срока; преди изтичане САМО ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СТРАНИТЕ С 30 ДНЕВНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ. Договорът се счита автоматично за прекратен без предизвестие само при неспазване на клаузите,договорени в него.
Въпросът ми е-имам ли право да си остана до края(т.е. 30.04.2006г.); имам бебе-3 мес.-длъжна ли съм да пускам желаещите да купуват в апартамента(точно в тези грипни времена) Confused След като си плащам наем-това не е ли частна собственост? Изобщо-разяснете ми! Какво да правя? И всичко насред зима... Twisted Evil Twisted Evil
притеснена

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 19:44

ами ако клаузите в договора Ви са такива, няма нужда да се притеснявате
Гост

Мнениеот притеснена » 10 Фев 2006, 19:55

А може ли да откажа да пускам "потенциалните купувачи"?
притеснена

Мнениеот Рая » 10 Фев 2006, 20:23

Можете и още как! Ако наемодателите Ви не са съгласни,кажете им да се обърнат към съда/което предвид договора няма да направят/.Не се оставяйте да ви манимулират, а защитавайте правата си ! Успех!
Рая

Мнениеот притеснена » 10 Фев 2006, 20:39

Благодаря 8)
притеснена

Назад към Имотни казуси